Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Code24 en Enovation ontvangen MedMij-label voor DVZA

Onlangs hebben Code24 en Enovation, als tiende en elfde dienstverlener zorgaanbieder (DVZA), het MedMij-label behaald. Daarmee is een volgende stap gezet op weg naar daadwerkelijke uitwisseling van gegevens tussen zorgaanbieder en een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) van de patiënt. MedMij is de Nederlandse standaard voor het veilig uitwisselen van gezondheidsgegevens tussen zorgprofessionals en zorggebruikers.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

De dienstverlener zorgaanbieder (DVZA) is een van de rollen die beschreven staat in het MedMij Afsprakenstelsel. Teneinde gegevensuitwisseling op de MedMij-manier tot stand te brengen, en het MedMij-label te mogen voeren, moeten de ICT-systemen van zowel PGO’s als zorgaanbieders (DVZA’s) op MedMij aangesloten worden.

Tiende en elfde DVZA aangesloten

Met het behalen van het MedMij-label voor DVZA door Code24 en Enovation, als tiende en elfde DVZA, komen in potentie meer gezondheidsgegevens beschikbaar voor patiënten die een PGO gebruiken. Enovation ontvangt het label voor de toepassing myhealthConnect.

Vorig jaar was Asterisque de eerste leverancier van ICT-systemen voor zorgaanbieders die het MedMij-label voor DVZA’s ontving. Daarna volgden LSP+, Trombx, Ksyos, Zorgdoc, Hinq, DXC Technology, Open Healthub en ChipSoft. En nu dus Code24 en Enovation.

In totaal zijn ook al 31 persoonlijke gezondheidsomgevingen (PGO’s) met het MedMij-label. Met een PGO kunnen zorggebruikers hun gezondheidsgegevens op één plek inzien, beheren en delen. Zo weten patiënten beter wat er speelt en krijgen zorgverleners een completer beeld, waardoor ze samen tot de best passende zorg kunnen komen.

Het MedMij-label

Organisaties die aantonen dat ze aan de MedMij-spelregels voldoen, mogen het MedMij-label gebruiken. Het label is onder andere toegekend aan websites en apps met een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO), maar ook bij leveranciers van informatiesystemen in de zorg.

De zorgaanbieders met wie deze leveranciers een overeenkomst hebben mogen ook het MedMij-label dragen. Dat is een garantie voor het feit dat op deze plek veilig en betrouwbaar gezondheidsgegevens uitgewisseld kunnen worden en dat daarbij voldaan wordt aan de hoge eisen van MedMij.

 MedMij onderscheidt twee soorten deelnemers:

  • Dienstverleners in het persoonlijke domein, binnen het afsprakenstelsel dienstverlener persoon (DVP) genoemd;
  • Dienstverleners in het zorgaanbiedersdomein, dienstverlener zorgaanbieder (DVZA) genoemd.

Zorggebruikers die een PGO met MedMij-label nemen om hun gegevens mee te verzamelen en beheren, te maken met een dienstverlener in het persoonlijke domein DVP). Zorgaanbieders werken met dienstverleners in het zorgaanbiedersdomein. Dat zijn veelal de leveranciers van hun ICT-systemen. Dienstverleners die deelnemen aan het afsprakenstelsel zijn te herkennen aan het MedMij-label.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen