Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

COMMIT2DATA-programma biedt financiering voor Data Science

Consortia van wetenschappers en publieke/private partijen kunnen financiering aanvragen voor de ontwikkeling van effectieve, efficiënte en verantwoorde personal empowerment methodes voor een gezonde samenleving in de toekomst. Centraal staat de manier waarop Data Science een bijdrage kan leveren aan gepersonaliseerd aanbod en mogelijkheden van zelf- en samenmanagement van de individuele gezondheidssituatie.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Met deze call in het COMMIT2DATA programma stimuleren NWO, ZonMW en het Ministerie van Economische Zaken, Big Data onderzoek (Data Science) om in samenwerking met private en publieke partners en diverse wetenschappelijke disciplines een bijdrage te leveren aan ‘de ontwikkeling van effectieve, efficiënte en verantwoorde personal empowerment methodes voor een gezonde samenleving in de toekomst’.

Aanvragen kunnen worden ingediend namens consortia bestaande uit tenminste twee faculteiten van een onderzoeksinstituut of -instituten en uit tenminste één private of publieke partner, die (alleen of samen met meerdere private en publieke partners) de gevraagde private/publieke matching levert, zo stellen de drie partijen.

Procedure

De hoofdaanvrager dient een ervaren gepromoveerde onderzoeker te zijn met een vaste aanstelling, of een tijdelijke aanstelling bij een Nederlandse universiteit of een door NWO erkend onderzoeksinstituut, gedurende tenminste de looptijd van het aanvraagproces en het project. Hetzelfde geldt voor academische mede-aanvragers.

Private of publieke partners kunnen mede-aanvrager zijn, komen niet in aanmerking voor financiering van NWO, maar dragen in cash en/of in kind bij aan het onderzoek. Onderzoekers van HBO’s, TO2, Rijksinstituten en het niet-universitaire deel van WUR kunnen als kennisinstelling mede-aanvrager zijn en komen niet in aanmerking voor financiering door NWO.

In aanmerking voor financiering van NWO komen de kosten voor tijdelijk op het project aan te stellen wetenschappelijk personeel bij de onderzoeksinstellingen, niet-wetenschappelijk ondersteunend personeel, zoals softwareontwikkelaars, labtechnici e.d. en project-specifieke kosten voor materialen, reizen, apparatuur en overige project-gerelateerde kosten. Het maximale subsidiabele bedrag voor project-specifieke (niet-personele) kosten is vastgesteld op een maximum van 30 procent van het totale projectbudget met een maximum van 200.000 euro.

De totale bijdrage (cash plus in kind) van de private en/of publieke partner(s) bedraagt minimaal 30 procent en maximaal 50 procent van de totale projectkosten. De in kind en cash bijdrage van de private en publieke partner(s) bedragen beide minimaal 15 procent van de totale projectkosten. NWO draagt de rest van de projectkosten.

Matchmaking

Een matchmaking tussen academische, publieke en private partijen staat gepland op 22 mei 2017. Partijen die interesse hebben in deelname kunnen zich tot 10 mei aanmelden

ICT&health congres 2023
Op 30 januari 2023 trapt ICT&health het nieuwe zorgjaar af met het jaarlijks groot en invloedrijk zorgcongres over de zorgtransformatie.
Ook aanwezig zijn? Reserveer dan snel uw entreeticket

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Reageer

Geef een antwoord

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen