Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Congres ‘mHealth voor de GGZ van morgen.

Op 23 september organiseren de Universiteit Maastricht, Mondriaan, GGZ-Eindhoven, Trimbos-instituut en Stichting Sympopna het congres ‘mHealth: voor de GGZ van morgen’.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Deze dag staat in het teken van innovatieve vormen van mobiele hulpverlening die flexibel inzetbaar is op tijdstippen en plaatsen en in omstandigheden waar cliënten de meeste problemen hebben. De naamgeving van het congres zegt het al: het gaat over de GGZ van morgen. Dit betekent dat tijdens het congres een blik op de toekomst zal worden geworpen, hiermee anticiperend op innovatieve ontwikkelingen in de moderne GGZ. Er zullen tijdens deze dag ontwikkelingen aan bod komen waarmee u wellicht nu al, maar zeker in de toekomst in toenemende mate in aanraking zult komen als professional, manager, financier of bestuurder in de GGZ.

De dag wordt georganiseerd door een aantal organisaties die op het gebied van mHealth voorloper zijn. Zij hebben een programma samengesteld waarbij zij presenteren over ontwikkelingen uit de eigen keuken, maar waar ook innovatoren op het gebied van mHealth uit andere organisaties zijn uitgenodigd om hun innovatieve gedachten en producten met u te delen.

Na de opening van het congres door Jacobine Geel, voorzitter van GGZ Nederland, zal prof. Jim van Os de spits afbijten met een presentatie over herstelgerichte diagnostiek in de GGZ en de plaats van mobiele vormen van hulpverlening hierbinnen.  Hij gaat in op nieuwe vormen van diagnostiek en hulpverlening waarbij veel dichter bij de ervaringen en klachten van de patiënt wordt aangesloten. Er is hierbij sprake van een paradigmashift. Dus het wordt niet een beetje anders, nee, hij stelt een fundamenteel andere werkwijze voor.

Prof. Phillipe Delespaul zal vervolgens ingaan op de concrete toepassing van mHealth in de praktijk van de geestelijke gezondheidszorg. Hoe ziet dit er nu concreet uit? Wat verandert er precies voor de patiënt, de hulpverlener en de GGZ-organisatie?Het cliëntperspectief mag vanzelfsprekend niet ontbreken op een dag als deze die de pretentie heeft de cliënt een meer centrale positie te geven in het proces van diagnostiek en behandeling.

Dr. Peter Groot, ervaringsdeskundige, gaat in hoe hij meer grip op zijn depressie heeft kunnen krijgen met behulp van mHealth-toepassingen.De ochtend wordt afgesloten door Lucien Engelen die een lezing zal houden met de prikkelende titel ‘New colleagues in healthcare: patients  and Google’. Hij zal erop ingaan hoe wij deze nieuwe collega’s dienen te verwelkomen met het oog op verbetering van de GGZ-hulpverlening.

In het middagprogramma kunt u nader kennismaken met allerlei vormen van mHealth via interactieve workshops. De presentatoren bieden uitleg, geven demonstraties en gaan met u in gesprek over de betekenis van deze innovatieve producten voor de kwaliteit van uw werk en voor de behandeluitkomsten van de cliënt. U kunt zo op directe wijze zien hoe de GGZ van morgen eruit zal gaan zien.

Wilt u ook kennismaken met de GGZ van morgen? Komt u dan op 23 september naar de Jaarbeurs te Utrecht! Kijk voor meer informatie op onze website.

Openingsmanifestatie 2021
Wilt u op 17 juni 2021 ook naar de ICT&health Openingsmanifestatie? Entreekaarten zijn gratis maar op is écht op! Dus wacht niet en meld u snel aan.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen