Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Conny Helder (VWS): ‘We moeten de vrijblijvendheid voorbij’

Met het adagium ‘ik heb haast, want de toekomst is al begonnen’ schiep Conny Helder in haar jaren als zorgbestuurder een innovatief klimaat bij onder meer VVT-organisatie tanteLouise. “We moeten de zorg anders organiseren als we hem houdbaar en aantrekkelijk willen houden”, stelt zij. Daarom maakte Helder begin januari de overstap naar het ministerschap van Langdurige Zorg en Sport.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

In de aanstaande coverstory van ICT&health beschrijft de gedreven bewindsvrouw haar langetermijnvisie voor een toekomstbestendige langdurige zorg, waarvoor zij een stevige basis wil leggen. Ook spreekt zij hierover op 9 mei tijdens de ICT&health Openingsmanifestatie 2022.

Samenhangende programma’s

Sinds ze op 10 januari 2022 werd beëdigd als minister werkt Helder samen met collega-bewindslieden van VWS, Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening en Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan onderling samenhangende programma’s. Deze zijn gericht op toekomstbestendig wonen, werken en zorgen.

Naast het implementeren van een praktijkgerichte langetermijnvisie, vindt Helder het tijd om niet alleen te praten, maar te doen. “We moeten de zorgvraag verminderen én het werk zo indelen dat het voor zorgprofessionals haalbaar is”, stelt de gedreven bewindsvrouw.

Technologische innovatie kan hierbij op haar warme steun rekenen. Met dit thema houdt Helder zich al haar hele carrière in de zorg bezig. Met name buiten haar eigen vakgebied kijkt ze naar ontwikkelingen die het leven van zorgmedewerkers en cliënten verbeteren en vergemakkelijken.

Helder: innoveren randvoorwaarde

De ICT&health Openingsmanifestatie op 9 mei 2022, waar Helder spreekt, sluit daar naadloos op aan. Ook in haar ambt als minister van Langdurige Zorg en Sport ziet zij innoveren als voorwaarde voor het behouden van kwalitatief goede zorg.

Lees in de coverstory van ICT&health 2 – 2022, die op 15 april verschijnt, hoe de bewindsvrouw op basis van 43 jaar zorgervaring een gedegen basis wil leggen voor een toekomstbestendige langdurige zorg.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen