Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
9 februari 2018
Artikel delen

Cordaan: meer tijd voor zorg, minder voor papierwerk

Zorgverlener Cordaan gaat beveiligingsoplossingen van MobileIron gebruiken om zijn zorgmedewerkers veilig mobiel te laten werken. Cordaan biedt zorg aan 20.000 mensen vanuit 120 locaties en heeft 60 thuiszorgteams in de regio Amsterdam.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Met MobileIron Web@Work krijgen de betrokken zorgmedewerkers direct toegang tot noodzakelijke informatie zoals patiëntgegevens. Daarnaast heeft Cordaan veilig beheer van interne documenten met behulp van Docs@Work geïnitieerd om de besluitvorming ten aanzien van zorggerelateerde vraagstukken te bespoedigen.

Om mobiele apparaten, apps en data veilig te beheren, evalueerden Cordaan en technologiepartner Vodafone diverse enterprise mobility management (EMM) oplossingen. De keuze viel volgens de twee partijen op MobileIron op basis van opgedane ervaring in de zorgsector, het innovatieve, schaalbare en flexibele platform, de gelaagde beveiligingsopties en de expertise op het gebied van mobiele beveiliging.

Meer tijd voor zorg

Cordaan ontwikkelde een zorgportal dat snel en veilig toegankelijk is via MobileIron Web@Work. Het doel is om zorgmedewerkers in staat stellen om meer tijd te besteden aan de zorg voor patiënten en minder aan papierwerk. Mobiele zorgmedewerkers kunnen daarmee direct patiëntgegevens opvragen, zakelijke apps zoals Office 365 en Sharepoint gebruiken, verbinding maken met websites van partners en taken beheren, op basis van single sign-on (SSO).

Cordaan is verder aan de slag gegaan met de veilige uitwisseling van interne documenten via MobileIron Docs@Work. “We produceren veel interne brieven die door mensen binnen onze organisatie moeten worden beoordeeld en ondertekend,” legt Arrianne Naber, Functional Applications Manager bij Cordaan uit. “Dit was in het verleden een handmatig en tamelijk inefficiënt proces. Via Docs@Work kunnen we medische brieven nu intern snel en veilig delen. Zorgmedewerkers kunnen brieven direct vanaf hun mobiele apparaat uploaden, openen en bewerken. Dit maakt het mogelijk om sneller zorggerelateerde beslissingen te nemen.”

Voldoen aan GDPR

Met MobileIron als basis voor de mobiele beveiliging stelt Cordaan belangrijke stappen genomen te hebben om te voldoen aan huidige en toekomstige voorschriften voor de zorg, zoals privacywetgeving AVG. Naarmate de regels van de overheid en de branche verder evolueren, moet de samenwerking met een security specialist als MobileIron het voor Cordaan eenvoudiger maken om aan steeds veranderende nalevingsvereisten te voldoen.

Cordaan beheert binnen de buitendienst momenteel 2.300 mobiele bedrijfsapparaten. Alle mobiele apparaten zijn gebaseerd op iOS en worden ingericht via MobileIron. Cordaan maakt daarnaast gebruik van het Device Enrollment Program (DEP) van Apple om apparaten eenvoudig uit te rollen en onder supervisie te houden. Dit moet organisaties helpen te voldoen aan veiligheidseisen en wet- en regelgeving die van toepassing zijn op mobiele apparaten, apps en data.

ICT&health congres 2023
Op 30 januari 2023 trapt ICT&health het nieuwe zorgjaar af met het jaarlijks groot en invloedrijk zorgcongres over de zorgtransformatie.
Ook aanwezig zijn? Reserveer dan snel uw entreeticket

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen