Search
Close this search box.
Search

CWZ biedt kinderen ziekenhuisinformatie met aparte website

Het CWZ ziekenhuis (Nijmegen) heeft sinds begin juni een aparte website voor kinderen. Doel van de website van het CWZ is om kinderen alvast op een voor hen laagdrempelige manier kennis te laten maken met het ziekenhuis en hen voor te bereiden op een ziekenhuisbezoek of -verblijf.

De website is opgedeeld in een vijftal onderdelen en bevat volgens het CWZ precies de informatie die kinderen graag willen krijgen voor ze naar het ziekenhuis komen. Er zijn onder meer video’s beschikbaar die bijvoorbeeld tonen hoe een kinderafdeling eruit ziet en wat er te doen is. Verder worden vragen beantwoord zoals ‘wat moet je allemaal vooraf weten? En met welke dokters krijg je te maken?’

Vijf kamers in virtueel huis

De website is onderverdeeld in een virtueel huis met vijf kamers. Elke kamer is anders en biedt passende informatie per kamer en per leeftijdsgroep. In de kinderkamer staan vlogs van kinderen, filmpjes van dokters en andere informatie voor kinderen. De grote mensenkamer biedt informatie voor ouders en verzorgers.

De huiskamer is voor het hele gezin. Hier kunnen bezoekers een spelletje spelen of een filmpje kijken. Er is ook een speciale kamer voor oudere kinderen: de chillzolder. Daar zijn een vlog, games en sociale media te vinden. Voor wie al in het ziekenhuis is geweest is de keuken de plek om ervaringen uit te wisselen.

Website bedacht met kinderen

De kinderwebsite is bedacht samen met kinderen. Daarom is er gewerkt met veel kleur, weinig teksten en veel video’s. De website hoort bij de afdeling kindergeneeskunde. De vorm van het huis is gekozen, omdat een huis voor veel kinderen herkenbaar is. Ze kunnen in het huis zelf bepalen wat ze willen zien. De kindersite is vooral bedoeld om op een mobiel of tablet te bekijken.

Meer weten over de toegevoegde waarde van startups, zinnige zorginnovaties én de implementatie? Honderden zorgprofessionals krijgen tijdens de ICT&health World Conference op 22 juni inzichten, antwoorden, handvatten en de beste voorbeelden. Wilt u ook aanwezig zijn? Reserveer dan hier uw (voor de zorg gratis) toegangsticket! Want ook dit keer geldt, op is echt op.

Martijn Kregting

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
thuisarts.nl
Samenwerking voor verdere uitbreiding Thuisarts.nl
Volg jij ons al?