Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

CWZ stelt CWZ Zorgapp beschikbaar voor meerdere specialismen

CWZ, één van de zeven Santeon ziekenhuizen, maakt bekend dat de Zorgapp beschikbaar is. De gratis app geeft specifieke informatie over behandelingen, tips voor herstel en filmpjes met oefeningen. Coloscopie ging onlangs live en binnenkort zijn ook beschikbaar: staar, hartinfarct en voedselintollerantie.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

De afdeling orthopedie van CWZ heeft de app in januari 2017 al zelfstandig in gebruik genomen en in twee jaar tijd is hij 5.439 keer gedownload, meldt CWZ. De CWZ Zorgapp heette voorheen CWZ orthopedie, maar de app wordt vanaf nu ingezet voor meerdere specialismen en daarom is er gekozen voor een nieuwe, algemene naam.

De patiënt wordt door de komst van de CWZ Zorgapp nog beter geïnformeerd met persoonlijke meldingen op de mobiele telefoon. De dag voor de operatie krijgt de patiënt bijvoorbeeld een melding dat hij na middernacht niks meer mag eten. De dag na de operatie verschijnt een bericht met informatie over medicijnen. De patiënt heeft volgens CWZ zo zelf meer regie en weet in iedere fase van het zorgpad wat hem te wachten staat. Ook na de behandeling geeft de app oefeningen, begeleiding bij medicatie en antwoord op belangrijke vragen.

De CWZ Zorgapp is een aanvulling op de mondelinge informatie die de patiënt krijgt van de arts of verpleegkundige. In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij oudere patiënten, is het ook wenselijk dat familieleden en mantelzorgers kunnen meekijken. Door de app te downloaden ontvangen zij gemakkelijk dezelfde informatie als de patiënt. Ook kan de CWZ Zorgapp worden ingezet als informatiebron voor arts-assistenten en nieuwe medewerkers die meer willen weten over het zorgpad van patiënten op de afdeling.

Onlangs update patiëntenportaal

Om patiënten nog verder te informeren en te betrekken bij hun eigen zorg, breidde CWZ in mei nog het aantal functies van zijn patiëntenportaal uit. Gebruikers van het portaal kunnen nu via MijnCWZ digitaal folders bekijken die de zorgverlener voor hen heeft klaargezet.

Het CWZ heeft halverwege vorig jaar aan zijn patiëntenportaal MijnCWZ de mogelijkheid toegevoegd van het e-consult. Dat moet patiënten een extra middel geven om met hun behandelaar te communiceren. Op termijn kan het e-consult ook voor zorg-op-afstand ingezet worden bij chronische patiënten.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen