Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

CyPass Micro-Stent, een Implantaat tegen Glaucoom goedgekeurd

De Food en Drug Administration, oftewel de FDA heeft de CyPass Micro-Stent goedgekeurd, een apparaat voor de behandeling van milde tot matige open kamerhoek glaucoom, dat geïmplanteerd moet worden in combinatie met een staaroperatie. Het zal op de markt worden gebracht door Alcon, een divisie van Novartis. Dit buisje creëert een kanaal waardoor vloeistoffen uit de voorste kamer van het oog kunnen wegvloeien en zo de intra-oculaire druk verlaagd kan worden.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Het apparaat wordt ingebracht in het supraciliaire ruimte tussen de sclera en het corpus ciliare. Het heeft de vorm van een cilinder met een toegangsopening aan de ene kant en een aantal openingen over het gehele apparaat, zodat vloeistof overal kan stromen. Het formaat en de gaten zorgen voor druk, waardoor vloeistof door het apparaat beweegt.

De klinische prestaties van het CyPass Micro-Stent systeem werden geëvalueerd door een behandeling van 505 patiënten met POAG te bestuderen. Bij 374 patiënten werd gekeken naar de werking van de CyPass Micro-Stent in combinatie met een staaroperatie en bij 141 patiënten werd alleen gekeken naar de resultaten van alleen de staaroperatie.

De studie bekeek het percentage patiënten waarbij een vermindering van minstens 20% van de dagelijkse Inter Occulaire Druk (IOD) optrad gedurende 24 maanden na implantatie. Maar liefst 72,5% patiënten mét de CyPass Micro-Stent lieten een aanzienlijke verlaging van zien, in vergelijking met slechts 58% van de patiënten met alleen de staaroperatie.

Bekijk hier de goedkeuring van de FDA

Video Cypass
###Cypass###

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen