Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

De acht halve finalisten van de Accenture HealthTech Innovation Challenge

De Accenture HealthTech Innovation Challenge brengt toonaangevende start-ups samen met prominente gezondsheids- en biowetenschappelijke organisaties om ’s werelds grootste uitdagingen in de zorg aan te pakken, waaronder toegankelijkheid, betaalbaarheid en transparantie. Meer dan 500 bedrijven schreven zich in voor deze Challenge.

Objecten controleren met je brein, een draadloos injecteerbaar apparaat voor medicijntoediening en een gezondheidsmonitoringsysteem voor de borst zijn enkele van de innovaties die worden ontwikkeld door de 8 halve finalisten geselecteerd voor de Accenture HealthTech Innovation Challenge. Dit zijn ze:

BrainControl: Patiënten die bij kennis zijn, maar niet in staat te bewegen of te praten krijgen de kracht om objecten te bewegen met hun hersenen, waardoor ze in staat zijn een communicator, huishoudelijke apparaten (lampen, deuren, ramen, alarm, temperatuur, bed posities, etc.), rolstoelen en andere ondersteunende technologie te controleren. CaptureProof, een medische camera dat tot doel heeft de Health Insurance Portability and Accountability Act (HIPAA) privacy risk te verkleinen door een beeldend verhaal te creëren, door foto’s, video’s, chats en gegevens van sensoren direct in de handen van patiënten en hun doctoren te stoppen, waardoor efficiëntere zorg, communicatie en samenwerking ontstaat. Cupris Health, ontwikkelde technologieën en een beveiligd platform om smartphones aan te sluiten op medische apparatuur waardoor artsen beter op afstand kunnen communiceren met elkaar over patiëntendossiers en patiënten kunnen diagnoses en adviezen ontvangen zonder daarvoor naar de dokter te hoeven. InnaMed helpt patiënten met het snel krijgen van hun bloedtests, al in de wachtkamer, zodat de arts of andere zorgaanbieder direct de analyse kan uitvoeren. MedxNote voorziet in een veilig en HIPPA-compliant communicatieplatform voor artsen en zorgaanbieders met tools en functies waarmee de workflow maximaal wordt. Het platform biedt Mexbot, een chatbot dat artsen en verpleegkundigen verbindt met ziekenhuisgegevens uit laboratoria, radiologie, en elektronische medische dossiers om de patiëntenzorg te verbeteren. Noona is een mobiele dienst ter ondersteuning van het op afstand monitoren van kankerpatiënten. Het verzamelt real-world data om de symptomen en welzijn tijdens ziekenhuisbezoeken te volgen. Het geeft farmaceutische bedrijven de patiëntgegevens tijdens klinische onderzoeken die kunnen helpen bij het beoordelen van de waarde van de nieuwe behandelingen.QuiO ontwikkelde een real-time, draadloos injecteerapparaat en een cloud-platform voor medicijntoediening, dat software biedt voor monitoring en het ondersteunen van patiënten met therapieën op basis van injecties. UE LifeSciences, Inc. ontwerpt en ontwikkelt point-of-care, easy-to-use en betaalbare kankerdetectie tools voor de ontwikkelwereld. Het creëerde iBreastExam, een door de FDA goedgekeurde hand-held, met een batterij opererend draadloze mhealth oplossing voor vroege detectie van laesies op de borst te gebruiken door publieke en private zorginstellingen.

De halve finalisten zullen hun ideeën live presenteren tijdens de Accenture HealthTech Innovation Challenge final round en awards ceremony aan een jury, waaronder vertegenwoordigers van Aetna, AmerisourceBergen, Anthem, Bupa, Cardinal Health, Merck, Mercy, Kaiser Permanente, Novartis, Shire, and UCB. De deelnemers krijgen exposure en contactmogelijkheden met leidende bedrijven in hun targetmarkt of therapeutisch gebied. Zij zullen ook de mogelijkheid krijgen om deel te nemen aan het StartUp Health’s Launchpad program.

"We zijn ontzettend onder de indruk van de energie en het enthousiasme waarmee de start-ups hun creatieve oplossingen, die de traditionele zorgmarkt zullen ontwrichten, demonstreren”, zo zegt Anne O’Riordan, senior managing director of Accenture Life Sciences and co-author of Healthcare Disrupted. "Het is spannend om te werken met de ondernemers, omdat zij, net als Accenture, een beeld van de toekomst schetsen waarin technologieoplossingen niet alleen de gezondheidszorg voorzien van verfijnde gegevens, maar ook het leven van patiënten verbeteren en zorgen voor betere resultaten voor zorgverleners.”

"We zullen door blijven gaan met het samenbrengen van start-ups van de Accenture HealthTech Innovation Challenge met onze cliënten, zodat we blijven helpen met het bevorderen van nieuwe ideeën en snelle, voordelige oplossingen voor de zware uitdagingen, als onderdeel van ons Health Open Innovation Ecosystem," zegt Brian Kalis, managing director of digital health at Accenture.

De uiteindelijke jurering vindt plaats tijdens het StartUp Health Festival in San Francisco op 9 januari 2017, tijdens de JP Morgan Healthcare Conference.

ICT&health congres 2023
Op 30 januari 2023 trapt ICT&health het nieuwe zorgjaar af met het jaarlijks groot en invloedrijk zorgcongres over de zorgtransformatie.
Ook aanwezig zijn? Reserveer dan snel uw entreeticket

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen