De apotheek 2.0

di 19 juli 2016 - 11:54
Nieuws

Er zijn tal van uitvindingen gedaan om het gebruik van medicijnen eenvoudiger te maken. Zo kan een 3D printer helpen bij de dosering van uw pillen, kan uw mobiele telefoon u waarschuwen als u uw pillen moet innemen en meer van dit. Binnenkort is er wel een zeer bijzonder hulpmiddel op de markt, de Pillo. Het is een pildispenser die uw gezondheid ook nog eens in de gaten houdt.

Pillo is een robot welke in huis geplaatst kan worden en vele mogelijkheden biedt. Met intelligente sofware kan hij de medische gegevens van veel patiënten tegelijk onderhouden en leert hij. Het slaat veilig diverse medicatie op en dispenseert het aan de juiste gebruiker. Hiervoor gebruikt de robot gezichts- en stemherkenningsoftware. Daarnaast biedt de robot de mogelijkheid om telefonisch contact te zoeken met artsen en specialisten met betrekking tot medische vragen.

Bovendien kan Pillo direct verbonden worden met smartphones en tablets om te waarschuwen wanneer medicatie dient te worden ingenomen. Ook registreert de robot wanneer medicatie op dreigt te raken en bijbesteld dient te worden.

Pillo zou een zeer tijd- en geldbesparende factor kunnen zijn in ziekenhuizen, zorginstellingen en verpleeghuizen. Voor Pillo wordt op dit moment op Indiegogo geld ingezameld via crwodfunding om deze daadwerkelijk in diverse zorginstellingen te krijgen.

Bekijk hier een korte intro van Pillo:

###Pillo###