Search
Close this search box.
Search

De modulaire traplift die wereldwijd wordt gebruikt

Ruim 50 jaar geleden werden de eerste trapliften in Nederland gemaakt. Een sterk stukje innovatie uit de jaren ’70. Mindervaliden konden nu zelfstandig en veilig naar boven of beneden.

De Nederlandse marktleider Koninklijke Otolift is al 5 decennia bezig om zijn trapliften verder te ontwikkelen. Zo zijn ze nu veel compacter en subtieler vormgegeven en kunnen in veel gevallen zelfs al binnen 48 uur geleverd worden. Door deze ontwikkelingen gaan de Otolift trapliften inmiddels de hele wereld over.

Om mensen overal ter wereld te helpen met veilig thuis wonen, is een snelle productie van de trapliften nodig. Maar ook een efficiënt transport en goede service in elk land. Voor de mensen die een traplift nodig hebben, is een snelle levertijd zeer belangrijk. Dit zijn vaak mensen die het lastig vinden om de trap op te gaan, zij willen zo snel mogelijk een veilige oplossing. Deze mensen zijn minder goed ter been door hun leeftijd of een aandoening zoals MS of artrose. Het kan ook zijn dat ze niet genoeg energie hebben om zelf de trap op te kunnen. Hoe sneller er een traplift op hun trap staat, hoe veiliger en mobieler zij zijn.

Modulaire traplift

Otolift Trapliften wilde de levertijd van zijn trapliften verkorten. Zo kon het bedrijf mensen sneller helpen en zijn afzetmarkt vergroten om meer mensen te helpen. Een klassieke trapliftrail maken kost tijd. Het duurt zo’n 3 weken om enkele grote onderdelen, tot op de millimeter nauwkeurig, op maat te maken tot een passende rail. De Zuid-Hollandse trapliftenfabrikant ontwikkelde daarom de Modul-Air: de eerste modulaire traplift. De rail van dit model bestaat uit modules die van tevoren worden geproduceerd. Bij een bestelling wordt de rail op maat gemaakt door de juiste modules samen te voegen. De Modul-Air heeft hierdoor een heel korte levertijd van slechts 48 uur in Nederland. In Frankrijk, België en Italië kan een Modul-Air, opgebouwd uit modules uit de voorraad, in ongeveer een week op de trap staan. Als er unieke modules gemaakt moeten worden, is de levertijd langer. In alle andere landen hangt de levertijd onder andere af van de dealers in het land.

Wereldwijd is het type rail van dit model uniek. De rail kan op vrijwel elke buitenlandse trap gemonteerd worden. In het buitenland zijn de huizen vaak groter en de trappen dus breder en minder steil dan in Nederland. De Modul-Air, die ontworpen is voor de Nederlandse, smalle en complexe trappen, past makkelijk op de trappen uit andere landen. Met slechts 6 centimeter doorsnede, is het ook nog eens de dunste enkele rail ter wereld.De Modul-Air beschikt dus over meerdere innovatieve technieken waardoor hij op vrijwel elke trap past. Zo helpt Otolift veel mensen veilig en mobiel in hun eigen huis te blijven wonen.

Tom Xhofleer

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
GIDH
Global Initiative on Digital Health (GIDH) officieel van start
Oncologienetwerk
Nieuw oncologienetwerk Noord- en Oost-Nederland
Verbeterprogramma ouderenzorg
Samenwerking centraal in verbeterprogramma Samen Beter
eiwitten
Menselijke eiwitten herkennen met nieuwe techniek
Digitale proeftuin
Digitale proeftuin maakt wegwijs in nieuw UZI-stelsel
challenge
Digivaardig in de zorg komt weer met Digifit challenge
Veertien IZA-partners hebben Digizo.nu opgericht om te helpen bij het opschalen van bewezen zorginnovaties.
Digizo.nu helpt bewezen innovaties opschalen
Robotchirurgie
Robotchirurgie in de ruimte
authenticatie
Stapsgewijs leren in pilot ZORG-ID Smart
revalidatiezorg epd
Nieuw EPD voor de revalidatiezorg
Volg jij ons al?