Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Den Haag: digitale innovaties houden leefbaarheid, gezondheid op peil

De gemeente Den Haag timmert aan de weg om de leefbaarheid in de gemeente en de gezondheid van elke inwoner ook de komende decennia zo optimaal mogelijk te houden. Iedere Hagenaar moet mee kunnen blijven doen, ook als het fysiek of psychisch minder gaat. Digitale innovaties spelen hier een belangrijke ondersteunende rol. Dat stelde de kersverse wethouder Kavita Parbhudayal, die zorg, jeugd en volksgezondheid in haar portfolio heeft. Namens de gemeente opende zij de ICT&health World Conference in het Haagse World Forum.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

“De zorg beter maken is het doel van dit evenement. Dat sluit aan bij de ambities van de gemeente Den Haag, aldus de wethouder. “Onder meer door vergrijzing neemt de problematiek op het gebied van gezondheid toe. Denk aan chronische ziekten toe. Goede, toegankelijke oplossingen zijn nodig, zowel voor jongeren als de groeiende groep senioren. Daarbij staat centraal dat de innovaties ondersteunend en aanvullend moeten zijn, technologie moet niet de boventoon voeren of bestaande zorg volledig vervangen.”

De gemeente werkt samen met Hagenaren en medewerkers in zorg en welzijn om hiertoe te komen. Zo moet Den Haag een seniorvriendelijke stad worden. “We willen zinvolle, digitale oplossingen die zorg betaalbaar houden,” vertelt Parbhudayal. “Tijdig kunnen ingrijpen ter preventie bijvoorbeeld.”

Innovaties via ‘Gezond lang thuis’

Daarom is de gemeente twee jaar terug gestart met het programma ‘Gezond lang thuis’. Samen met de doelgroep en leveranciers wordt gewerkt aan nuttige oplossingen vanuit de noodzaak van de gebruiker en diens omgeving. Koningin Máxima bracht begin juni nog een werkbezoek aan twee uitvloeisels: de iZi-ervaarwoning en het project ‘Haags Ontmoeten’ in Den Haag. De bezoeken stonden in het teken van innovaties in ouderenbeleid en ouderenzorg.

“De tijd is rijp voor vruchtbaar innovatieklimaat om te werken aan implementeren en opschalen,” besloot de wethouder. “Ik hoop dat de uitkomsten van deze conferentie ook zullen bijdragen aan Gezond lang thuis.”

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen