Derde e-healthweek mikt op implementatie, effectief gebruik

Na het succes van de vorige twee edities van de nationale e-health-week (met in 2018 ruim 250 activiteiten door het hele land), wordt van 21 - 26 januari 2019 voor de derde keer deze landelijke e-health week georganiseerd. Dat laat organisator ECP | Platform voor de Informatiesamenleving weten. ICT&health organiseert dit keer de openingsmanifestatie op 21 januari.

Doel van de e-healthweek 2019 is om het brede publiek en de zorgprofessional te laten zien en ervaren hoe mensen door de inzet van digitale techniek langer gezond (thuis) kunnen leven, met meer eigen regie. Maar ook hoe de ervaren werkdruk in de zorg hierdoor kan verminderen. De week heeft in 2019 twee kernthema’s: de digitale vaardigheden die nodig zijn om effectief gebruik te maken van e-health en de manier waarop digitale toepassingen geïmplementeerd kunnen worden in preventie, welzijn, ondersteuning en zorg.

Tijdens de e-healthweek openen zorgpartners, onderwijsinstellingen en ontwikkelaars uit heel Nederland  een week lang hun deuren, zodat iedereen zelf de mogelijkheden van e-health kan ontdekken. Er komen onder andere rondleidingen, dialogen, masterclasses, workshops en het is mogelijk toepassingen persoonlijk te ervaren. Een overzicht van de activiteiten van 2019 is binnenkort te vinden op de website www.ehealthweek.net.

 

Oproep tot deelname e-health week

Net als in eerdere jaren is het succes van de e-healthweek sterk afhankelijk van de activiteiten die partners organiseren. Alle zorgorganisaties en mensen in en om de zorg worden dan ook weer opgeroepen om mee te doen. Het aanmelden als partner van de e-healthweek en het plaatsen van een activiteit kan op de website www.ehealthweek.net. Hier is ook meer informatie over de week zelf te vinden

De e-healthweek 2019 wordt georganiseerd door ECP | Platform voor de Informatiesamenleving, samen met een aantal hoofdpartners. Hoofdpartners zijn op dit moment het ministerie van VWS, ZonMw, Zorgverzekeraars Nederland en Health Holland. Er is nog plek voor enkele andere hoofdpartners, zo meldt de organisator.

ICT&health verzorgt openingsmanifestatie

Tijdens de ICT&health World Conference in Den Haag afgelopen juni kondigde VWS al aan dat er opnieuw een e-health week zou worden gehouden in januari. ICT&health verzorgde in januari 2017 en 2018 de slotmanifestatie van de e-health week. Bij de derde e-health week verzorgt het platform de Openingsmanifestatie op 21 januari 2019.

Secretaris-generaal Erik Gerritsen van VWS, een van de sprekers tijdens de openingsmanifestatie 2019, stelde tijdens de ICT&health World Conference in Den Haag dat de periode is aangebroken dat partijen moeten stoppen met praten en aan de slag moeten gaan. “Als we de zorg toegankelijk en betaalbaar willen houden, zullen we een vertaalslag moeten maken naar implementatie en opschalen.”

 

Openingsmanifestatie van de e-healthweek 2019
Meer weten over hoe, waarmee en met wie de zorg haar toekomst implementeert? Bezoek dan op 21 januari 2019 de jaarlijkse ICT&health Openingsmanifestatie van de e-healthweek. Entreekaarten zijn gratis, dus wacht niet te lang en 
meld u snel aan want op is op!

ICT&health World Conference

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
bevolkingsonderzoek
Bevolkingsonderzoek naar longkanker dichterbij dankzij AI
Treantprijs Alarmeringssysteem
Lim wint prijs met alarmeringssysteem voor ouderen
robot
Emotie-intelligente robot detecteert stress
innoveren
Philips mikt op meer mensgericht, duurzamer innoveren
dispenser
Medicijndispensers besparen Zuyderland Thuiszorg 24 fte´s  
injecties
Naaldloos injecteren verhoogt opties zelfmanagement
Gegevens delen data
Tweede ronde project ‘proactief gegevens delen in palliatieve fase’ start
Amphia Ziekenhuis digitale strategie.
Arnaud Kruizinga, CIO Amphia: 'Eerst de visie, dan de route'
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Robotecho genomineerd; App voor bipolaire stoornis, en meer
Oog staaroperatie
Operatiekamers vrij door SurgiCube bij staaroperaties
Volg jij ons al?