Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Deventer Ziekenhuis zet Sense4Baby in voor CTG-scan zwangere vrouwen thuis

Het Deventer Ziekenhuis biedt zwangere vrouwen in de regio de mogelijkheid om voortaan thuis een CTG-scan te laten maken. Daarvoor werkt de instelling samen met Telenatal en Mediq Medisource. Het is de bedoeling dat een gynaecoloog op afstand via een tablet meekijkt met een scan die door aanstaande moeders zelf gemaakt worden.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie
Telenatal levert in dit kader de Sense4Baby-oplossing, die door Mediq Medisource aan huis geleverd wordt. Sense4Baby is een zogenaamde transducer die alle software en hardware bevat, die normaalgesproken in een CTG-monitor zit. Het beeldscherm is de smartphone of tablet. De Sense4Baby en de tablet zijn via bluetooth met elkaar verbonden. De Sense4Baby kan door de aanstaande moeder zelf bediend worden. De gegevens worden op afstand door de gynaecoloog beoordeeld.

De CTG-traces en overige relevante informatie worden via WiFi naar de cloud gestuurd en in het ZIS kunnen de betrokken zorgprofessionals de gegevens raadplegen. Door de tablet- of smartphone software kunnen ook ander medische gegevens worden meegestuurd. De Sense4Baby wordt alleen geleverd in het geval zwangere vrouwen een medische indicatie hebben.

Door thuis een CTG-scan te laten maken kunnen tijd en geld bespaard worden, meent het Deventer Ziekenhuis. De Sense4Baby-oplossing is overigens behalve voor ziekenhuizen ook bedoeld voor zorgprofessionals met een eigen verloskundige praktijk.

In Nederland komen circa 40.000 zwangere vrouwen per jaar in aanmerking komen voor een CTG-scan. Het gaat bijvoorbeeld om vrouwen die zwanger zijn van een baby met een groeiachterstand of vrouwen waarbij de vliezen vroegtijdig zijn gebroken.

Zie hier de uitleg

###sence4baby###

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen