Search
Close this search box.
Search

Deventer Ziekenhuis zet Sense4Baby in voor CTG-scan zwangere vrouwen thuis

Het Deventer Ziekenhuis biedt zwangere vrouwen in de regio de mogelijkheid om voortaan thuis een CTG-scan te laten maken. Daarvoor werkt de instelling samen met Telenatal en Mediq Medisource. Het is de bedoeling dat een gynaecoloog op afstand via een tablet meekijkt met een scan die door aanstaande moeders zelf gemaakt worden.
Telenatal levert in dit kader de Sense4Baby-oplossing, die door Mediq Medisource aan huis geleverd wordt. Sense4Baby is een zogenaamde transducer die alle software en hardware bevat, die normaalgesproken in een CTG-monitor zit. Het beeldscherm is de smartphone of tablet. De Sense4Baby en de tablet zijn via bluetooth met elkaar verbonden. De Sense4Baby kan door de aanstaande moeder zelf bediend worden. De gegevens worden op afstand door de gynaecoloog beoordeeld.

De CTG-traces en overige relevante informatie worden via WiFi naar de cloud gestuurd en in het ZIS kunnen de betrokken zorgprofessionals de gegevens raadplegen. Door de tablet- of smartphone software kunnen ook ander medische gegevens worden meegestuurd. De Sense4Baby wordt alleen geleverd in het geval zwangere vrouwen een medische indicatie hebben.

Door thuis een CTG-scan te laten maken kunnen tijd en geld bespaard worden, meent het Deventer Ziekenhuis. De Sense4Baby-oplossing is overigens behalve voor ziekenhuizen ook bedoeld voor zorgprofessionals met een eigen verloskundige praktijk.

In Nederland komen circa 40.000 zwangere vrouwen per jaar in aanmerking komen voor een CTG-scan. Het gaat bijvoorbeeld om vrouwen die zwanger zijn van een baby met een groeiachterstand of vrouwen waarbij de vliezen vroegtijdig zijn gebroken.

Zie hier de uitleg

###sence4baby###

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Duurzaam laryngoscoopblad
UMC Utrecht stapt over op herbruikbare laryngoscoopbladen
eHealth
Digitale receptionist Emma aan het werk gezet
operatierisico
Machine learning voorspelt operatierisico bij PAV
Radiologie
Inzet van AI maakt radioloog niet per se beter
menselijke AI
Bijna 7 miljoen beschikbaar voor mensgerichte AI
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Volg jij ons al?