Digitale zorginnovaties MUMC+ op de ICT&health World Conference

24 april 2024
Digitalisering
Nieuws

Maastricht UMC+ (MUMC+) streeft ernaar om tegen 2025 een toonaangevende positie te bekleden op het gebied van digitale zorg in heel Nederland. De ICT&health World Conference, die plaatsvindt in het MECC, vlak naast het Maastrichtse universitaire ziekenhuis, vormt dan ook het perfecte podium voor CEO Helen Mertens van het MUMC+ om als een van de keynote sprekers deze ambities uitvoerig toe te lichten. Tijdens dit evenement, dat plaatsvindt van 14 tot en met 16 mei, zal zij deze ambities delen met een breed publiek van zorgprofessionals, beleidsmakers en deskundigen van (medtech) bedrijven die samenkomen in het MECC.

Mertens ziet de urgentie van de zorgtransitie. "We zien met z’n allen dat we heel erg tegen de grenzen van de gezondheidszorg aanzitten. Dus blijven doen wat we deden is geen optie meer, we zullen het echt anders moeten gaan doen. Ik denk dat digitalisering ons hier enorm bij gaat helpen. Allereerst gaat de beschikbaarheid van alle data helpen om de zorg te verbeteren, maar ook bij het probleem van krapte op de arbeidsmarkt. Door bijvoorbeeld thuismonitoring en e-health consulting en andere digitale innovaties die de fysieke handen kunnen gaan vervangen of het werk vereenvoudigen."

Maak kennis met de nieuwste zorgtechnologieën

De ICT&health World conference is de bijeenkomst waar u kennis kunt maken met de nieuwste technologieën, innovaties en toepassingen in alle lijnen van de gezondheidszorg. In onderstaande video vertelt CEO Helen Mertens niet alleen over nieuwe (digitale) zorginnovaties in het MUMC+ en het menselijk aspect van digitalisering, maar ook waarom Maastricht bij uitstek de plek is voor dit congres. En zij licht een klein tipje van de sluier op van wat u van haar keynote op de ICT&health World Conference kunt verwachten.

'De groeiende zorgvraag en complexiteit van ziektes, dwingen ons om continu te zoeken naar innovatieve oplossingen'

MUMC+ is verheugd om een van de hoofdpartners te zijn van de ICT&health World Conference in Maastricht. Dit prestigieuze conferentie brengt toonaangevende experts uit de gezondheidszorg, overheid en de technologie-industrie, zowel uit binnen- als buitenland, samen om te discussiëren over de toekomst van de gezondheidszorg, de ontwikkelingen en samenwerkingen te verkennen. Tijdens dit evenement zal MUMC+ onder andere haar expertise en inspanningen presenteren waarmee zij in 2025 haar ambitieuze doelstellingen verwezenlijken. Mis deze unieke kans niet om de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van gezondheidszorg en technologie te verkennen en deel te nemen aan het gesprek over de toekomst van de zorg. Wij verwelkomen u graag in Maastricht in mei 2024!

Wil jij ook deelnemen aan dit congres? Klik hier en registreer je nu (gratis toegang voor zorgprofessionals)