Search
Close this search box.
Search

Digitale zorgwerkplekken voor HZOIJ van Exite en Vcare

Huisartsenzorg Oude IJssel (HZOIJ), een samenwerkingsverband van 37 huisartsenpraktijken uit de Achterhoek, heeft een overeenkomst gesloten voor de uitrol digitale zorgwerkplekken voor alle medewerkers. Daarbij is de keuze gevallen op de Workspace ICT en communicatie oplossing van Exite. Die worden bovendien gekoppeld wordt aan de geïntegreerde communicatieoplossingen van Vcare.

De belangrijkste kerntaak van HZOIJ is het ontzorgen van de aangesloten huisartsenpraktijken zodat die zich zo veel mogelijk kunnen richten op de zorg voor patiënten. Om die kerntaak zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren is HZOIJ op zoek gegaan naar ondersteuning op het gebied van ICT en communicatie. Dat leidde tot de keuze voor de Workspace-omgeving voor digitale zorgwerkplekken van Exite en de samenwerking met Vcare.

Digitale zorgwerkplekken

Met deze oplossing worden het werkplekbeheer en de zorgcommunicatie verzorgd vanuit één online omgeving. Het inloggen vanuit de Workspace-omgeving naar de Vcare communicatieomgeving gebeurt via een veilig zogenoemde Single-Sign-On. Met deze werkwijze wordt de productiviteit van de organisatie en medewerkers verhoogd terwijl de veiligheidsrisico’s tot een minimum beperkt blijven. Omdat Huisartsenpost Oude IJssel ook in de avonden en weekenden operationeel is, leveren Exite en Vcare 24/7 support.

De digitale werkplek biedt medewerkers van HXOIJ en de huisartsenpost de mogelijkheid de applicaties en systemen vanuit elk device te gebruiken. Van laptop en desktop tot smartphone of tablet. Denk daarbij aan applicaties en systemen zoals Microsoft Office 365, het EPD en de communicatieomgeving bestaande uit telefonie, gespreksopnames, terugbel module en rapportages.

Samenwerking Exite en Vcare

“Met de gezamenlijke oplossing van Exite en Vcare halen we een moderne en toekomstbestendige oplossing in huis. De oplossing sluit naadloos aan op de wensen van deze tijd (beeldbellen en locatie onafhankelijk (samen)werken). Op termijn willen we de gekozen oplossing ook als dienst aan de aangesloten huisartsenpraktijken aanbieden”, zo vertelt Thomas Klomp, Controller bij HZOIJ.

“Met de integratie tussen de ICT-omgeving van Exite en de communicatieomgeving van Vcare, zetten wij gezamenlijk een belangrijke stap in onze samenwerking en procesoptimalisatie voor zorgverleners”, aldus Tom Waanders, Productmanager & Consultant bij Vcare. De leverancier van communicatieoplossingen introduceerde medio maart Video connect. Een e-consult oplossing tijdens de coronacrisis, door alle contact beperkende maatregelen, op korte termijn te implementeren was.

Ron Smeets

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
thuisarts.nl
Samenwerking voor verdere uitbreiding Thuisarts.nl
Volg jij ons al?