Search
Close this search box.
Search

Digtal Health Center moet e-health bundelen en opschalen

Het Digital Health Center, voortgekomen uit een samenwerking tussen Pluryn en Koraal, is eind februari officieel van start gegaan. Het doel van de samenwerking tussen beide zorgorganisaties is het opschalen van innovaties in de zorg voor mensen met een complexe zorgvraag - vanuit de ambitie om de zorg beter, gezonder en goedkoper te maken.

Het DHC wil cliënten in de gehandicaptenzorg en jeugdzorg maximaal laten profiteren van technologische innovatie op het gebied van e-health. De nieuwe stichting moet zorginstellingen, onderwijsinstellingen, cliënten, kennisinstituten, bedrijven en startups samenbrengen in een (inter)nationaal netwerk.

De missie is om meer en sneller toepasbare innovaties op het gebied van zelfregie en zelfredzaamheid voor de cliënt in te voeren. Het Digital Health Center houdt zich daarom bezig met het vergroten van marktkennis, productontwikkeling, testen en valideren van innovaties en dataverwerking.

Nieuwe aanpak innovatievraagstukken

De technologische vernieuwingen volgen elkaar in razendsnel tempo op. Voor Pluryn en Koraal brengt dit grote kansen, maar ook uitdagingen met zich mee. Duidelijk was voor hen dat de innovatievraagstukken, die zich momenteel in deze organisaties voordoen, om een nieuwe aanpak vragen.

Waar individuele zorginstellingen te klein blijken te zijn om overzicht te houden over en toegang te creëren tot de verschillende innovaties, moet het Digital Health Center impactvolle stappen zetten door grootschaliger investeringen en meer inzicht in de toegevoegde waarde van de innovaties voor verschillende cliënten.

Samenwerking met in4Care

Het Digital Health Center is in de praktijk al wat langer actief. Zo is er recent een samenwerking gesloten met de Belgische netwerkorganisatie In4Care. Beiden organisaties stimuleren en ondersteunen het gebruik en opschaling van innovaties in de zorg.

Naast het scouten van leveranciers en startups zien Digital Health Center en In4Care mogelijkheden om samen op te trekken rondom het toegankelijk maken van innovaties voor de patiënt, cliënt en zorgprofessional. Zo hebben beiden organisatie een uitleenservice voor technologieën. Wanneer er data verzameld wordt over het gebruik van deze toepassingen, verwachten de twee partijen sneller in staat te zijn om feedback te verzamelen, te evalueren en ter beschikking te stellen voor een grotere groep van zorggebruikers.

Martijn Kregting

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
operatierisico
Machine learning voorspelt operatierisico bij PAV
Radiologie
Inzet van AI maakt radioloog niet per se beter
menselijke AI
Bijna 7 miljoen beschikbaar voor mensgerichte AI
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
Volg jij ons al?