Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Dimence Groep zet appwijzer online

Dimence Groep meldt dat het zijn Appwijzer online heeft gezet. De Appwijzer is een verzamelplek waar voor verschillende apps wordt weergegeven wat de ervaringen zijn van mensen die de apps gebruiken.De apps die op deze Appwijzer getoond worden, zijn op basis van input van behandelaren en klanten, geselecteerd.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Via de Appwijzer wil Dimence Groep patiënten op weg helpen bij het zoeken en vinden van apps voor geestelijke gezondheidszorg en welzijn. Dimence Groep Appwijzer is één van de uitwerkingen van Dimence Groep Connected, een beweging om door inzet van technologie mensen dichter bij elkaar te brengen.

De Appwijzer van Dimence Groep biedt verschillende categorieën: Algemeen, Behandeling, Crisis, In- en Ontspanning, Jeugd, Ouderen, Social en Zelfstandigheid. De getoonde apps vormen een overzicht en zijn niet per definitie ‘aanbevolen’ door Dimence Groep. Daarnaast biedt de appwijzer de mogelijkheid om je review te posten, zodat ook anderen gemakkelijk hun keuze kunnen maken uit het aanbod.

Slagvaardige stichtingen

Bij Dimence Groep is de zorg ondergebracht in een aantal slagvaardige, deels kleinere, stichtingen met ieder een eigen doelgroep. Het gaat om de stichtingen Dimence, Mindfit, Transfore, Jeugd GGZ, De Kern en Welzijn.

App-onderzoek door MIND

Het MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid, de koepel van, voor en door cliënten- en familieorganisaties in de GGZ, publiceerde in mei van dit jaar de resultaten van een enquête onder hun ggz-panel uitgezet om te achterhalen of mensen gebruikmaken van gezondheidapps, met welk doel ze dit doen en wat ze belangrijk vinden om met vertrouwen deze apps te kunnen gebruiken.

Uit het onderzoek kwam naar voren dat ruim een derde van de respondenten in de afgelopen drie maanden gebruik heeft gemaakt van apps om te werken aan de eigen (mentale) gezondheid. De meeste respondenten zeggen apps te gebruiken in combinatie met een behandeling. Iets meer dan de helft gebruikte de app op eigen initiatief, iets minder dan de helft deed dit op verzoek van de behandelaar.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen