Search
Close this search box.
Search

Dimence Groep zet appwijzer online

Dimence Groep meldt dat het zijn Appwijzer online heeft gezet. De Appwijzer is een verzamelplek waar voor verschillende apps wordt weergegeven wat de ervaringen zijn van mensen die de apps gebruiken.De apps die op deze Appwijzer getoond worden, zijn op basis van input van behandelaren en klanten, geselecteerd.

Via de Appwijzer wil Dimence Groep patiënten op weg helpen bij het zoeken en vinden van apps voor geestelijke gezondheidszorg en welzijn. Dimence Groep Appwijzer is één van de uitwerkingen van Dimence Groep Connected, een beweging om door inzet van technologie mensen dichter bij elkaar te brengen.

De Appwijzer van Dimence Groep biedt verschillende categorieën: Algemeen, Behandeling, Crisis, In- en Ontspanning, Jeugd, Ouderen, Social en Zelfstandigheid. De getoonde apps vormen een overzicht en zijn niet per definitie ‘aanbevolen’ door Dimence Groep. Daarnaast biedt de appwijzer de mogelijkheid om je review te posten, zodat ook anderen gemakkelijk hun keuze kunnen maken uit het aanbod.

Slagvaardige stichtingen

Bij Dimence Groep is de zorg ondergebracht in een aantal slagvaardige, deels kleinere, stichtingen met ieder een eigen doelgroep. Het gaat om de stichtingen Dimence, Mindfit, Transfore, Jeugd GGZ, De Kern en Welzijn.

App-onderzoek door MIND

Het MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid, de koepel van, voor en door cliënten- en familieorganisaties in de GGZ, publiceerde in mei van dit jaar de resultaten van een enquête onder hun ggz-panel uitgezet om te achterhalen of mensen gebruikmaken van gezondheidapps, met welk doel ze dit doen en wat ze belangrijk vinden om met vertrouwen deze apps te kunnen gebruiken.

Uit het onderzoek kwam naar voren dat ruim een derde van de respondenten in de afgelopen drie maanden gebruik heeft gemaakt van apps om te werken aan de eigen (mentale) gezondheid. De meeste respondenten zeggen apps te gebruiken in combinatie met een behandeling. Iets meer dan de helft gebruikte de app op eigen initiatief, iets minder dan de helft deed dit op verzoek van de behandelaar.

maarten

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Duurzaam laryngoscoopblad
UMC Utrecht stapt over op herbruikbare laryngoscoopbladen
eHealth
Digitale receptionist Emma aan het werk gezet
operatierisico
Machine learning voorspelt operatierisico bij PAV
Radiologie
Inzet van AI maakt radioloog niet per se beter
menselijke AI
Bijna 7 miljoen beschikbaar voor mensgerichte AI
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Volg jij ons al?