Doktersbehandeling in de Apple Store

Onlangs werd er in San Francisco een medische kliniek onder de naam Forward geopend. Deze kliniek heeft de nieuwste medische technologie en een AI systeem om de artsen te ondersteunen. Op de muur staat “Design your health” te lezen. “Stel je een dokterskliniek voor die meer lijkt op en voelt als een Apple store, dan als een gezondheidscentrum”, zo omschrijft oprichter Adrian Aoun, voormalig medewerker bij Google, de kliniek.

Forward is net als vele andere medische tech-bedrijven opgericht na een persoonlijke confrontatie met de mankementen in het huidige zorgsysteem. Aoun kwam op het idee door een incident in zijn familie, waarbij een familielid met een hartstilstand naar de eerste hulp moest. Aoun raakte geïntrigeerd door de enorme kosten en de bureaucratie van het ziekenhuis. Hij begon zich af te vragen of eerder ingrijpen niet mogelijk moest zijn.

In de Forward kliniek zijn vier artsen werkzaam, maar Aoun claimt dat de kliniek van de toekomst digitaal is. Klanten van de kliniek worden bij hun eerste intake uitgebreid getest op  bloeddruk, zuurstofsaturatie, gewicht, maar ook met bloedtesten en een DNA test, om risico’s op bepaalde ziektes vast te stellen.

""

24 uur per dag, 7 dagen per week

Forward heeft een apotheek, zes spreekkamers en een inpandig laboratorium. beweging, het slaapgedrag en de geestelijke gezondheid wordt met de klant besproken. Die data wordt samen met de metingen van alle sensoren en apparatuur in het kunstmatig intelligente Forward systeem gevoerd. Artsen kunnen met al die data, ondersteunt door AI, een veel betere beslissing nemen over de gezondheid van de patiënt, zegt Aoun.

Er wordt thuis ook gemonitord, met behulp van consumentenelektronica als fitnesstrackers en met goedgekeurde medische apparatuur. Via de Forward app kan de klant 24 uur per dag, 7 dagen per week contact opnemen met een arts. “Zodra je uit het ziekenhuis bent, raakt informatie over je gezondheid verloren”, aldus Aoun. Dat probleem wil Forward oplossen door op afstand klanten te monitoren.

Het initiatief wordt omarmd door investeerders. Aoun en mede-oprichter Ilya Abyzov, afkomstig van Uber willen niet teveel loslaten over de hoeveelheid geld die ze opgehaald hebben bij investeerders, maar volgens Amerikaanse media zijn bekende investeringsfirma’s zoals Khosla Ventures, Founders Fund en investeerders waaronder Marc Benioff (Salesforce) al ingestapt.

Bij Forward betaalt niet de werkgever of een verzekeraar, maar de leden van Forward betalen zelf 149 dollar per maand. Hiervoor kunnen ze de kliniek onbeperkt bezoeken, 24/7 contact met de medische staf, hun eet- en beweegpatroon laten monitoren en onbeperkt alle mogelijke gezondheidschecks laten doen.

ICT&health World Conference

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
innoveren
Philips mikt op meer mensgericht, duurzamer innoveren
dispenser
Medicijndispensers besparen Zuyderland Thuiszorg 24 fte´s  
injecties
Naaldloos injecteren verhoogt opties zelfmanagement
Gegevens delen data
Tweede ronde project ‘proactief gegevens delen in palliatieve fase’ start
Amphia Ziekenhuis digitale strategie.
Arnaud Kruizinga, CIO Amphia: 'Eerst de visie, dan de route'
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Robotecho genomineerd; App voor bipolaire stoornis, en meer
Oog staaroperatie
Operatiekamers vrij door SurgiCube bij staaroperaties
In het St. Antonius Ziekenhuis is ‘s werelds meest innovatieve defibrillator in een patiënt geplaatst.
Primeur met mini-defibrillator als erkende behandeloptie
Bernhoven patiëntenportaal
Bernhoven lanceert nieuw patiëntenportaal
hersenimplantaten
Neuralink mag hersenimplantaten op mensen testen
Volg jij ons al?