Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Drie genomineerden voor Wetenschaps- en Innovatieprijs 2019

De vakjury van de Wetenschaps- en Innovatieprijs van de Federatie Medisch Specialisten heeft drie genomineerden geselecteerd uit de 21 inzendingen van de wetenschappelijke verenigingen. De kanshebbers zijn onderzoeken van de cardiologen, internisten en radiologen, de mdl-artsen en de pathologen. Op 27 juni wordt de winnaar van van de Wetenschaps- en Innovatieprijs 2019 bekend gemaakt.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

De genomineerden zijn (in willekeurige volgorde): 

  • AMACING studie van de radiologen, internisten en cardiologen. Een onderzoek naar het effect van toevoegen van extra vocht bij onderzoek met contrastmiddelen.
  • MijnIBDcoach studie van de mdl-artsen. Een onderzoek naar de effecten van telemonitoring bij patiënten met een chronische darmaandoening.
  • CAMELYON16 challenge van de pathologen. Een onderzoek naar het gebruik van kunstmatige intelligentie bij het opsporen van uitzaaiingen bij borstkankerpatiënten.

De vakjury staat onder leiding van ZonMw-voorzitter Jeroen Geurts. Specifiek is er gelet op relevantie voor de klinische praktijk, multidisciplinaire samenwerking, het grensverleggende karakter van de studies en een goede opzet en uitvoering van het onderzoek.

Daarnaast is beoordeeld in hoeverre de innovatie aantoonbaar heeft geleid tot verbetering van het zorgproces. De drie genomineerde inzendingen sprongen er volgens de jury absoluut bovenuit. 

De genomineerden


AMACING studie: het nut van het toedienen van extra vocht bij onderzoek met contrastmiddelen (cardiologen, internisten en radiologen).
MijnIBDcoach studie: effect van telemonitoring (maag- darm en leverartsen).
CAMELYON16 challenge: effect van kunstmatige intelligentie bij het opsporen van borstkanker uitzaaiingen (pathologen).

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen