Drie genomineerden voor Wetenschaps- en Innovatieprijs 2019

11 juni 2019
health
Innovatie
Nieuws

De genomineerden zijn (in willekeurige volgorde): 

  • AMACING studie van de radiologen, internisten en cardiologen. Een onderzoek naar het effect van toevoegen van extra vocht bij onderzoek met contrastmiddelen.
  • MijnIBDcoach studie van de mdl-artsen. Een onderzoek naar de effecten van telemonitoring bij patiënten met een chronische darmaandoening.
  • CAMELYON16 challenge van de pathologen. Een onderzoek naar het gebruik van kunstmatige intelligentie bij het opsporen van uitzaaiingen bij borstkankerpatiënten.

De vakjury staat onder leiding van ZonMw-voorzitter Jeroen Geurts. Specifiek is er gelet op relevantie voor de klinische praktijk, multidisciplinaire samenwerking, het grensverleggende karakter van de studies en een goede opzet en uitvoering van het onderzoek.

Daarnaast is beoordeeld in hoeverre de innovatie aantoonbaar heeft geleid tot verbetering van het zorgproces. De drie genomineerde inzendingen sprongen er volgens de jury absoluut bovenuit. 

De genomineerden

https://www.youtube.com/watch?v=-IxGRZOLvpM

AMACING studie: het nut van het toedienen van extra vocht bij onderzoek met contrastmiddelen (cardiologen, internisten en radiologen).
https://www.youtube.com/watch?v=d-Ut6zQM7r0
MijnIBDcoach studie: effect van telemonitoring (maag- darm en leverartsen).
https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=wR1knsvFN1U
CAMELYON16 challenge: effect van kunstmatige intelligentie bij het opsporen van borstkanker uitzaaiingen (pathologen).