Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
14 december 2015
Artikel delen

Drie nieuwe leden in de redactieraad

Samen met de redactieraad bepalen wij de koers en inhoud van ICT&health. Wij blijven onze redactieraad uitbreiden met deskundigen uit het werkveld. Inmiddels hebben zich weer drie nieuwe leden gemeld. Hieronder stellen wij ze graag aan u voor.

Margo Brands,  sr. beleidsmedewerker bij patiëntenfederatie NPCF

“De digitale ontwikkelingen in de maatschappij hebben uiteraard hun effect op de zorg.  Ook in de langdurige zorg wordt meer en meer gebruik gemaakt van eHealth. Toch ligt de nadruk vaak op de cure. Ik hou me al jaren met langdurige zorg en innovatie bezig en wil op die manier graag mijn bijdrage leveren aan de redactieraad van ICT&Health. Bij Patiëntenfederatie NPCF zijn we heel actief op het gebied van eHealth, door middel van een website, patiëntenambassadeurs en projecten die we uitvoeren om de regie van patiënten te vergroten. Want dat is vanuit patiënten gezien het belangrijkste doel van eHealth, regie over je leven, inclusief zorg en ondersteuning."

Ilse Schoormans, directeur Thuisleefgids

“De gezondheidszorg zoals ik die heb leren kennen tijdens mijn studie verpleegkunde (2008 afgestudeerd) is nu al niet meer te vergelijken met de gezondheidszorg van vandaag. Voor mij was dit de reden om me verder te specialiseren in de vorm van de opleiding Toegepaste Gerontologie. Tijdens deze studie heb ik me verdiept in de enorme mogelijkheden van het ondersteunen van een vergrijzende en ontgroenende maatschappij. Dit kan door empowerment van (oudere) consumenten en de inzet van innovaties die meer inzicht geven in gezondheid en ziekte. Het aanbod van producten en diensten groeit dagelijks en dat maakt het moeilijk voor consumenten en professionals om de juiste keuzes te maken passend bij individuele behoeften. Voor mij de drijver om Thuisleefgids.nl te beginnen, Nederlands eerste onafhankelijke platform voor deze opkomende markt. 

Onderdeel van de redactieraad van ICT & Health zijn inspireert me omdat ik nieuwe innovaties en opvattingen die naar de markt komen, kan volgen. Het lidmaatschap geeft me de gelegenheid om vanuit mijn inhoudelijke kennis als Toegepast Gerontoloog mijn visie te delen rondom deze innovaties en de mogelijkheden daarvan in de praktijk voor consumenten en (zorg)professionals.”

Michiel Tebbes, SEH-Arts, KNMG, BloggerSpeaker

“eHealth (en in het bijzonder mHealth) is voor mij een groot interesse gebied waarvan de omvang hand over hand aan het toenemen is. Daarnaast werk ik als SEH-arts knmg in het Deventer Ziekenhuis. Ik ben er van overtuigd dat wij als artsen met de inzet van digitale middelen (mobiele EPD’s, Apps, etc)  de patiënt meer begrip van zijn ziekte kunnen geven. Zelf ben ik in de gelukkige omstandigheid dat het Deventer Ziekenhuis een prima EPDviewer heeft voor tablet&smartphone. Dit geeft mij de mogelijkheid om naast (het bed van) de patiënt te zitten met  alle uitslagen en deze dan ook direct met de patiënt kan bespreken en kan overhandigen. Het vasthouden van een tablet of een smartphone met daarop de eigen uitslagen en eigen röntgenbeelden geeft de patiënt een kans om zijn ziekte ‘vast te houden’. Dit geeft meer gevoel en connectie met zijn ziekte en dat is de basis van patiënten empowerment.”

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen