Search
Close this search box.
Search

Duitse Asklepios koopt e-health-aanbieder Minddistrict

De Nederlandse e-health aanbieder Minddistrict wordt overgenomen door het Duitse Asklepios. Dit is een zorgaanbieder met 160 gezondheidsinstellingen in Duitsland, verantwoordelijk voor de zorg van 2,3 miljoen mensen. De stap sluit volgens Minddistrict goed aan bij wat het de ambitie noemt om de ontwikkeling van e-health fors op te schalen, zowel in Duitsland als Nederland.

Minddistrict levert e-health platformen voor uiteenlopende zorgpartijen, zoals ziekenhuizen, ggz-instellingen, arbodiensten en POH’ers. de organisatie stelt bij het ontwikkelen van hun product zoveel mogelijk regie te willen leggen bij de cliënt. Dit zou een visie die Asklepios omarmt en die een belangrijk onderdeel is geworden van de digitale agenda van deze zorgaanbieder. Bij de zoektocht naar een innovatieve partner voor het realiseren van hun ambities, kwamen ze naar eigen zeggen bij Minddistrict uit.

E-health tegen wachtlijsten

Net als in Nederland is er ook in Duitsland sprake van groeiende wachtlijsten in de zorgsector. Dit heeft ertoe geleid dat de vraag om digitale ondersteuning in de zorg sterk toeneemt, zo schrijft Minddistrict in een persbericht. E-health toepassingen hebben zich bewezen als een effectieve methode om toegang tot zorg te vergroten. Dit stelde onlangs ook zorgverzekeraar Zilveren Kruis, dat online behandelingen in de ggz wil vergoeden om zo wachtlijsten terug te dringen.

Minddistrict geeft cliënten via een app toegang tot gepersonaliseerde zorg in een netwerk van zorgaanbieders. Deze visie op zorg (‘netwerkzorg’) was een belangrijke reden voor Asklepios om met Minddistrict in zee te gaan. De Duitse zorgaanbieder ziet netwerkzorg als speerpunt van hun beleid voor de komende jaren. CEO Kai Hankeln van Asklepios stelt dat er veel te leren valt van de e-healthtoepassingen die Minddistrict in Nederland heeft gelanceerd.

Intensiveren productontwikkeling

Minddistrict verwacht na de overname verder te kunnen groeien in aantal gebruikers, omzet en naamsbekendheid. Daarnaast ziet de organisatie het als een ‘uitgelezen kans’ om productontwikkeling te intensiveren en het beste product te blijven bieden – met behoud van de organisatiecultuur en structuur.

Voor de gebruikers van Minddistrict verandert er dan ook weinig, geeft CEO Mark Willems aan. “Het wordt voor Minddistrict mogelijk om productontwikkeling op te schalen, dus de samenwerking is goed nieuws voor onze partners.”

Martijn Kregting

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
verpleegkundigen
eOverdracht verlicht administratielast verpleegkundigen
pandemie
Inzet AI en analytics nodig bij voorbereiding op volgende pandemie
wearable
Gezondheidsinformatie uit zweet halen met wearable
zwanger
Reinier de Graaf schaft meerdere BirthVR-brillen aan
AI ethiek Vici
Vici-beurs voor onderzoek naar ethische AI
Apple Vision Pro
Eerste operaties uitgevoerd met de Apple Vision Pro
app
Selfies helpen bij depressiedetectie
medische data
Health Data Space Amsterdam faciliteert (her)gebruik medische data
STAR-SHL
Laboratoriumgegevens op weg naar databeschikbaarheid
onderzoek
Analyse declaratiedata brengt zorg beter in beeld  
Volg jij ons al?