Search
Close this search box.
Search

Dutch Domotics en Ascom introduceren slimme sensortechnologie

Dutch Domotics en Ascom introduceren slimme sensortechnologie voor de veranderende zorgmarkt in de Benelux

Dutch Domotics en Ascom introduceren slimme sensortechnologie voor de veranderende zorgmarkt in de Benelux

Utrecht, 13 maart 2014 ñ Met intelligente sensoren zorgcliÎnten beschermen tegen alle mogelijke risicoís. Dat is het doel van de samenwerkingsovereenkomst tussen Dutch Domotics en Ascom op het gebied van slimme sensortechnologie. De volledig privacy vriendelijke sensoren (infrarood of radar) worden geÔntegreerd in een draadloze infrastructuur, om bijvoorbeeld vallen of dwalen vroegtijdig te signaleren en betere en efficiÎnte zorg te kunnen leveren. De technologie is ontwikkeld door Dutch Domotics en TNO, Ascom wordt exclusief distributeur van de oplossing.

ìDe zorg van vandaag vraagt meer dan voorheen om intelligente oplossingen die de cliÎnt veiligheid en rust bieden, de zorgverlener ontlast en de zorgmanager efficiÎntie oplevertî, aldus Co Hoonhoud, Algemeen Directeur van Ascom Benelux. ìOmdat Ascom van oorsprong vooral sterk is in personenalarmering en verpleegoproep, zochten wij een partner die beschikt over de juiste technologieÎn om ons portfolio aan te vullen. Dutch Domotics is de enige leverancier die slimme sensortechnologie levert die jarenlang getest is en ook ondersteund wordt door Vilans. Dit was voor ons een doorslaggevend argument voor de samenwerking.î
Dutch Domotics en TNO hebben jaren gewerkt aan de totstandkoming van een innovatieve zorgdomotica oplossing die aansluit op de behoeften in de markt met een waarborg van de privacy. De oplossing is gebaseerd op informatie, ontstaan uit de bestaande leefcirkels van bewoners, die vertaald wordt in een profiel. Op basis van dit profiel worden slimme sensoren ingeregeld die cliÎnten beschermen tegen alle mogelijke risicoís. Volledig privacy vriendelijke sensoren (zoals bijvoorbeeld infrarood of radar) worden geÔntegreerd in een volledig draadloze infrastructuur. Op deze manier wordt vallen en dwalen vroegtijdig gesignaleerd en kan de nachtzorg betere en efficiÎntere zorg bieden. Uit een recente pilot die samen met Ascom bij een zorginstelling is uitgevoerd, is het aantal valse alarmen gereduceerd van enkele tientallen per nacht tot minder dan ÈÈn vals alarm per maand. ìWe willen hiermee een nieuwe standaard in de markt gaan neerzettenî, legt Hoonhoud uit.

Irek Karkowski, CEO van Dutch Domotics geeft aan: ìWe zijn bijzonder verheugd met deze samenwerking. Ascom heeft een sterke naam in de zorg en met onze kennis en ervaring op het gebied van slimme sensortechnologie, zien we mooie kansen om gezamenlijk oplossingen te bieden voor de veranderende zorg.

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
thuisarts.nl
Samenwerking voor verdere uitbreiding Thuisarts.nl
digipunt
DigiPunt Zuyderland ondersteunt digivaardigheid
Volg jij ons al?