Search
Close this search box.
Search

Dwarslaesiepatiënt Ruben de Sain heeft exoskelet bij elkaar gespaard

Ruben de Sain kan komend jaar kan blijven lopen dankzij een exoskelet maar moest het na een proefperiode onlangs weer inleveren bij Sint Maartenskliniek. Door door een succesvolle crowdfundingsactie kan hij nu zijn eigen exoskelet aanschaffen.

Op 7 december j.l. publiceerde wij reeds het bericht dat Ruben de Sain als eerste rolstoelpatiënt met een dwarslaesie in Nederland met behulp van een bijzonder robotpak in staat is om weer te lopen. Dit zogeheten exoskelet wordt over de kleren gedragen en met behulp van elektronica reageert het pak op impulsen van de rompspieren. Naast dat het dragen van het pak ten goede komt aan de lichamelijke- en geestelijke gezondheid, is de drager ook minder afhankelijk van zijn naasten.

Exoskelet voor de kerst

Ruben wist dat hij het pak tien weken van het Sint Maartenskliniek in Nijmegen mocht lenen. Aangezien hij logischerwijze ook hierna wilde kunnen blijven lopen startte hij een crowdfundingsactie. "Ik heb nog geprobeerd of het bedrijf van het  exoskelet mij het pak voor kerst wilde geven, maar daar dachten ze niet aan", vertelde Ruben bij Radio Gelderland.

Een exoskelet kost tussen de 80.000 en 100.000 euro. Inmiddels hebben ruim 4300 mensen via de crowdfundingsactie geld gedoneerd waardoor het benodigde bedrag is gehaald.

Bron: NOS

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
Volg jij ons al?