Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

E-book biedt informatie over palliatieve zorg

Patiëntenfederatie Nederland heeft samen met Palliatieve Zorg Nederland (PZNL) en artsenfederatie KNMG een e-book met informatie over palliatieve zorg gelanceerd. Het e-book sluit aan op de campagne ‘Ik heb te horen gekregen dat ik doodga. Maar tot die tijd leef ik’ van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

De informatie in het e-book is bedoeld voor patiënten die palliatieve zorg nodig hebben en hun naasten. De tekst is gebaseerd op het Kwaliteitskader palliatieve zorg. In dat Kwaliteitskader staan de afspraken die vertegenwoordigers van patiënten, naasten, ouderen, zorgverleners en zorgverzekeraars in 2017 hebben gemaakt over goede palliatieve zorg. Patiëntenfederatie Nederland beheert de patiënteninformatie in het e-book

Bewustwordingscampagne VWS voor palliatieve zorg

Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is een campagne gestart rondom de bewustwording en mogelijkheden van palliatieve zorg. Deze vorm van zorg en hulp is gericht op mensen die zich in de laatste fase van het leven bevinden. Met het concept ‘Ik heb te horen gekregen dat ik doodga. Maar tot die tijd leef ik’, benadrukt de campagne dat als iemand uitbehandeld is, het leven en de zorg niet stopt. Palliatieve zorg helpt om de beleving van deze periode zo positief mogelijk te maken en ondersteunt mensen om nog te doen wat ze belangrijk vinden.

Om informatie over palliatieve zorg gebundeld aan te bieden is de website http://www.overpalliatievezorg.nl/ gerealiseerd waarop veel informatie te vinden is voor mensen die zich in hun laatste levensfase bevinden. Naast de website wordt de campagne ondersteund met media die verdieping aan de boodschap kunnen bieden.

App voor kinderpalliatieve zorg

Sinds vorig jaar is informatie over kinderpalliatieve zorg opgenomen in de app PalliArts, onder Consultatie en Handige links. De informatie van Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg over de Netwerken Integrale Kindzorg (NIK) en de Kinder Comfort Teams (KCT’s) zijn per regio in PalliArts gezet. PalliArts is een app die landelijke en regionale informatie biedt over palliatieve zorg. De app ondersteunt de (huis)arts en anderen bij het verlenen van goede palliatieve zorg.

PalliArts is een app die landelijke en regionale informatie biedt over palliatieve zorg overal en op ieder moment. De app ondersteunt de (huis)arts en anderen bij het verlenen van goede palliatieve zorg, afgestemd op de wensen van de patiënt en diens naasten.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen