Search
Close this search box.
Search

E-book biedt informatie over palliatieve zorg

Patiëntenfederatie Nederland heeft samen met Palliatieve Zorg Nederland (PZNL) en artsenfederatie KNMG een e-book met informatie over palliatieve zorg gelanceerd. Het e-book sluit aan op de campagne ‘Ik heb te horen gekregen dat ik doodga. Maar tot die tijd leef ik’ van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

De informatie in het e-book is bedoeld voor patiënten die palliatieve zorg nodig hebben en hun naasten. De tekst is gebaseerd op het Kwaliteitskader palliatieve zorg. In dat Kwaliteitskader staan de afspraken die vertegenwoordigers van patiënten, naasten, ouderen, zorgverleners en zorgverzekeraars in 2017 hebben gemaakt over goede palliatieve zorg. Patiëntenfederatie Nederland beheert de patiënteninformatie in het e-book

Bewustwordingscampagne VWS voor palliatieve zorg

Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is een campagne gestart rondom de bewustwording en mogelijkheden van palliatieve zorg. Deze vorm van zorg en hulp is gericht op mensen die zich in de laatste fase van het leven bevinden. Met het concept ‘Ik heb te horen gekregen dat ik doodga. Maar tot die tijd leef ik’, benadrukt de campagne dat als iemand uitbehandeld is, het leven en de zorg niet stopt. Palliatieve zorg helpt om de beleving van deze periode zo positief mogelijk te maken en ondersteunt mensen om nog te doen wat ze belangrijk vinden.

Om informatie over palliatieve zorg gebundeld aan te bieden is de website http://www.overpalliatievezorg.nl/ gerealiseerd waarop veel informatie te vinden is voor mensen die zich in hun laatste levensfase bevinden. Naast de website wordt de campagne ondersteund met media die verdieping aan de boodschap kunnen bieden.

App voor kinderpalliatieve zorg

Sinds vorig jaar is informatie over kinderpalliatieve zorg opgenomen in de app PalliArts, onder Consultatie en Handige links. De informatie van Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg over de Netwerken Integrale Kindzorg (NIK) en de Kinder Comfort Teams (KCT’s) zijn per regio in PalliArts gezet. PalliArts is een app die landelijke en regionale informatie biedt over palliatieve zorg. De app ondersteunt de (huis)arts en anderen bij het verlenen van goede palliatieve zorg.

PalliArts is een app die landelijke en regionale informatie biedt over palliatieve zorg overal en op ieder moment. De app ondersteunt de (huis)arts en anderen bij het verlenen van goede palliatieve zorg, afgestemd op de wensen van de patiënt en diens naasten.

maarten

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
Volg jij ons al?