Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Een derde MedApp-gebruikers werkt dagelijks medisch dagboek bij

Ruim een derde (34%) van de gebruikers van MedApp behoudt inzicht in zijn of haar gezondheid door dagelijk zijn medisch dagboek bij te werken. Dat maakte de digital healthcare startup bekend op Twitter. De app werd in 2015 gelanceerd door PharmIT, dat zich ten doel stelt om dokter en patient via mobiele technologie met nader tot elkaar te brengen.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Specifieker wil MedApp de therapietrouw van patentien verhogen door het versturen van notificaties via een mobiele telefoon. Volgens de ontwikkelaars van de app is dit hard nodig aangezien wereldwijd jaarlijks 500 miljard dollar verloren gaat door verspilling van medicatie. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) schat dat 50 procent van de geneesmiddelen niet op de juiste wijze wordt gebruikt en schrijven artsen medicijnen soms onterecht uit.

MedApp groeide de afgelopen jaren mede door de toegenomen interesse in mobile healthcare en de eenvoud waarmee het de samenwerking tussen arts en patiënt kan verbeteren. MedApp herkent in de barcodes van 10.000 geneesmiddelen en 90% van de medicijnen die in Nederland worden gebruikt, claimt PharmIT.

Uitbreiding mogelijkheden

De bedoeling is nu om MedApp verder te ‘verslimmen’ door de toevoeging van nieuwe functionaliteiten. Vorig jaar zomer kondigde MedApp nog een samenwerking aan met het Epilepsiefonds en Expertisecentrum Kempenhaeghe voor de ontwikkeling van een module die epileptici kan helpen met hun specifieke problemen: zo is het mogelijk om aanvallen bij te houden, samen met gegevens als intensiteit, oorzaak of het gebruik van coupeermedicatie.

Met het RadboudUMC is een tweede module gebouwd, speciaal voor patiënten met CML: Chronische Myloïde Leukemie. De module biedt integratie met CMyLife, een bestaand platform voor CML-patiënten waarmee labwaarden en dossiergegevens kunnen worden uitgewisseld met behandelaars. Door MedApp hierin te integreren wordt het makkelijker en laagdrempeliger om de juiste data bij te houden.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen