Een derde Nederlanders gebruikt health- en fitness apps, wearables

18 maart 2016
Wello-Health-Tracker
Apps
Nieuws
Dit blijkt uit cijfers van de Smart Health Monitor van marktonderzoeksbureau Multiscope onder 6.000 Nederlanders.  Consumenten registreren vooral lichaamsgegevens  op het gebied van sport & bewegen (20%) en voeding & gewicht (18%). Binnen sport & bewegen zijn het meten van afstand en/of  snelheid (67%) en registreren van calorieverbruik (52%) populair. Binnen voeding & gewicht zijn Nederlanders het meest actief met de registratie van gewicht (64%) en eetpatroon (44%), zo stelt Multiscope.

Het verkrijgen van beter inzicht in gezondheid of activiteit (80%) is de belangrijkste reden om fitness- en health-apps en wearables te gebruiken. Nederlanders die geen gezondheidstrackers gebruiken, geven als reden vooral op dat ze dit overbodig vinden (52%). Consumenten die gestopt zijn met het via apps of wearables registeren van hun gezondheid vinden het vooral niet praktisch en te veel gedoe (59%).

Merendeel betaalt niet voor health-apps

De meeste gebruikers (56%) registreren gegevens zoals het aantal gezette stappen, hartslag of bloeddruk via health-apps. Drie kwart betaalt niet voor deze apps. Een kwart betaalt wel, vooral via in-app aankopen. Drie op de tien respondenten gebruiken wearables om activiteit te registreren. Zij gebruiken vooral hartslagmeters (48%) en sporthorloges (35%). Ruim e?e?n op de vijf gebruikt devices zoals een draadloze bloeddrukmeter (45%), een slimme weegschaal (23%) of een draadloze glucosemeter (18%).

De Smart Health Monitor onderzoekt het gebruik van apps, wearables en meters. Het volledige rapport is beschikbaar vanaf 5 april 2016.