Search
Close this search box.
Search

Een vijfde Amerikaanse huishouden heeft een activity tracker

20 procent van de Amerikaanse huishoudens is in het bezit van een activity tracker. Dit blijkt uit onderzoek door de Consumer Technology Association, dat stelt dat dergelijke trackers momenteel het hardst groeien binnen het wearables-segment.

Volgens de CTA is het aantal activity trackers in Amerikaanse huishoudens ten opzichte van vorig jaar verdubbeld. Nog eens 15 procent denkt er over na in de komende 12 maanden een activity tracker te kopen. De CTA denkt dat de groei kan worden verklaard vanuit het feit dat dergelijke apparaten steeds geavanceerder worden en dat er meer bewustzijn is onder consumenten. Daarnaast is het aanbod de afgelopen periode flink gegroeid en biedt de opkomst van het Internet of Things nieuwe kansen.

Opkomst wearables niet te stuiten

Vorige maand kwam onderzoeksfirma IDC naar buiten met de laatste stand van zaken op de wereldwijde wearables-markt. Uit dit onderzoek kwam onder meer naar voren dat de de afzet van smartwatches en wearables eind dit jaar zal uitkomen op 110 miljoen units. Ook in de jaren daarna groeit de markt met dubbele cijfers, tot 237,1 miljoen in 2020. Volgens de onderzoekers is de groei te danken aan en een groeiend enthousiasme bij het grote publiek voor wearables en een toename van het aantal form factors.

Naar verwachting zullen wearables in toenemende mate een rol gaan spelen in het bredere spectrum van de digitale gezondheidszorg. Tot de voornaamste aanbieders behoren onder meer FitBit, JawBone en Nike, maar ook steeds meer smartphonemakers mengen zich in de strijd om de klant.

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
Volg jij ons al?