Eerste Nederlandse zorg-app voor de Apple Watch

1 mei 2015
aed_aanwezig_01
Nieuws

De eerste Nederlandse zorg-app voor de Apple Watch laat de gebruiker zien waar het dichtstbijzijnde AED-apparaat (defibrillator) te vinden is. Het Radboudumc biedt de gratis app AED4eu sinds vandaag aan via de app store.


‘Dichtstbijzijnde AED-apparaat? Even op m’n horloge kijken’


Er zijn ruim 20.000 AED’s op te vinden, voornamelijk in Nederland. Een defibrillator kan van levensbelang zijn voor mensen met een hartstilstand, voor wie elke seconde telt.

De nieuwe Apple Watch is in verschillende landen al verkrijgbaar. De introductie in Nederland volgt later dit jaar. Deskundigen verwachten dat deze als een polshorloge gedragen mini-computer de komende jaren meer en meer de telefoon zal vervangen als informatiebron.

Het betreffende overzicht van Nederlandse AED’s is al langer beschikbaar als app op iPhone en iPad. Door een beroep te doen op uit het publiek afkomstige informatie (crowdsourcing) bracht het Radboudumc de AED-locaties vanaf 2009 in kaart. De app is ontwikkeld door het Radboud REshape &Innovation Center in samenwerking met Games for Health.

Zie ook: www.aed4.eu