Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
1 mei 2015
Artikel delen

Eerste Nederlandse zorg-app voor de Apple Watch

De eerste Nederlandse zorg-app voor de Apple Watch laat de gebruiker zien waar het dichtstbijzijnde AED-apparaat (defibrillator) te vinden is. Het Radboudumc biedt de gratis app AED4eu sinds vandaag aan via de app store.

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie


‘Dichtstbijzijnde AED-apparaat? Even op m’n horloge kijken’

Er zijn ruim 20.000 AED’s op te vinden, voornamelijk in Nederland. Een defibrillator kan van levensbelang zijn voor mensen met een hartstilstand, voor wie elke seconde telt.

De nieuwe Apple Watch is in verschillende landen al verkrijgbaar. De introductie in Nederland volgt later dit jaar. Deskundigen verwachten dat deze als een polshorloge gedragen mini-computer de komende jaren meer en meer de telefoon zal vervangen als informatiebron.

Het betreffende overzicht van Nederlandse AED’s is al langer beschikbaar als app op iPhone en iPad. Door een beroep te doen op uit het publiek afkomstige informatie (crowdsourcing) bracht het Radboudumc de AED-locaties vanaf 2009 in kaart. De app is ontwikkeld door het Radboud REshape &Innovation Center in samenwerking met Games for Health.

Zie ook: www.aed4.eu

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Reageer

Geef een antwoord

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen