Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

EHealth kan leven mensen met hersenstoornis flink verbeteren

Het gebruik van smartphones en wearables kan de kwaliteit van mensen die lijden aan ziekten waaronder depressie, epilepsie en MS aanzienlijk verbeteren. Dat is de voorlopige conclusie van het onderzoeksprogramma RADAR-CNS, dat staat voor Remote assessment of disease and relapse – Central Nervous System. Het programma is ontwikkeld door King’s College London en het Belgische Janssen Pharmaceutica.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Volgens de onderzoekers bieden mobiele apparaten de ongekende mogelijkheid om de (geestelijke) gezondheid van patiënten non-stop te monitoren waardoor een goed beeld ontstaat van het ziekteverloop. Zo kan een behandeling worden ingezet nog voor de gezondheid van de patiënt verslechtert en wordt de kans op een terugval verkleint.

Innovative Medicines Initiative

RADAR-CNS wordt gefinancierd door het Innovative Medicines Initiative, een publiek-private samenwerking tussen de European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations (EFPIA) en de Europese Unie. In het samenwerkingsverband worden experts uit diverse sectoren ingezet, waaronder medisch specialisten, engineers, en IT-specialisten. In het Innovative Medicines Initiative zijn in totaal 24 organisatie vertegenwoordigd afkomstig uit Europe en de VS. Tot de Nederlandse deelnemers behoren Lygature, The Hyve, Stichting VU-VUMC en Stichting imec Nederland.

Openingsmanifestatie 2021
Wilt u op 17 juni 2021 ook naar de ICT&health Openingsmanifestatie? Entreekaarten zijn gratis maar op is écht op! Dus wacht niet en meld u snel aan.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen