eHealth voor iedereen? Het kán!

In Nederland zijn 2,5 miljoen volwassenen laaggeletterd en bijna 30 procent van de bevolking heeft beperkte gezondheidsvaardigheden. Deze mensen hebben minder toegang tot de zorg. Zo vinden zij het vaak lastig om informatie over zorg en gezondheid te vinden, begrijpen en gebruiken. Hierdoor vinden zij de weg in de zorg onvoldoende en blijven ze zitten met vragen.

De opkomende digitalisering in de zorg lijkt nog een extra drempel op te werpen en de gezondheidsverschillen te vergroten. Terwijl eHealth juíst voor deze mensen veel kan bieden. Mits de eHealth-ontwikkelaars de doelgroepen betrekken en de toepassingen laten testen.

Daarom daagt Pharos, expertisecentrum gezondheidsverschillen, zorgverleners en eHealth-ontwikkelaars uit om websites en andere eHealth-toepassingen begrijpelijk en bruikbaar te maken voor iedereen. Goede voorbeelden zijn de Samen Starten app die zorgverleners in de Jeugdgezondheidszorg inzetten bij gesprekken met ouders. Via icoontjes wordt duidelijk wat er aan de hand is, wat de ernst van de klachten is en welke oplossingen beschikbaar zijn. Via de website Begrijp je lichaam legt de zorgverlener aan de hand van eenvoudige afbeeldingen van het menselijk lichaam duidelijk uit waar de klachten vandaan komen.

GGD GHOR Nederland gaat nog een stapje verder met de GGD appstore: samen met Pharos zorgen zij er nu voor dat de apps óók toegankelijk worden voor laagopgeleiden en migranten. Maar ook hier is nog werk aan de winkel.

Om erachter te komen waar laaggeletterden tegenaan lopen bij het digitaal zorgaanbod, sprak Pharos met 30 laaggeletterden. Zij gaven aan dat de meeste eHealth-toepassingen té veel en té ingewikkelde informatie bieden. Daarbij vinden ze het lastig om in te schatten of de aangeboden informatie betrouwbaar is. We kregen een aantal waardevolle tips terug, zoals: maak gebruik van filmpjes, spraakherkenning en een voorleesfunctie; geef meer bekendheid aan betrouwbare sites en apps en bied hulp bij het gebruik ervan.

We moeten toe naar een standaard werkmethode waarbij vertegenwoordigers uit de doelgroep zijn betrokken. Zij geven aan wat ze nodig hebben én kunnen de toepassingen testen op toegankelijkheid en bruikbaarheid. De zorgverlener zorgt vervolgens voor bekendheid van de eHealth-toepassing bij de doelgroep. Als we dit nú goed aanpakken, dan is de kans groot dat gezondheidsverschillen in Nederland daadwerkelijk afnemen.

Auteur: Robbert van Bokhoven
Projectleider eHealth4all bij Pharos Expertisecentrum Gezondheidsverschillen

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Longrevalidatie thuismeten app
Thuismeten-app helpt bij longrevalidatie
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: ZIC bij VieCuri; Digitale hulp; Medische rekenvaardigheid-app, en meer
wondzorg
Innovatieprijs voor gepatenteerde offline gegevensuitwisseling
Duuzame zorg - Diederik Gommers
Passende, duurzame zorg komt er niet vanzelf
Microbioomonderzoek
UMCG opent nieuwe faciliteit voor microbioomonderzoek
beroerte
Testen op je digitale tweeling voor beste behandeling beroerte
wereldwijd
John Halamka, Mayo Clinic Platform: ‘Onze innovaties zijn wereldwijd inzetbaar'
Gegevensuitwisseling
Mandaat EHDS: Nederland verzilvert 4 hoofdposities
Rathenau
Risico’s AI vragen om terughoudendheid in gebruik
Ketenmonitoring hackathon
Proefproject aanvullende ketenmonitoring en -logging afgerond
Volg jij ons al?