Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Emergis GGZ zet volledige IT-omgeving in de cloud

Emergis (Zeeland), een van de grotere GGZ-instellingen van Nederland, heeft zijn volledige IT-omgeving ondergebracht bij Intermax. Dat laat deze Nederlandse cloud- en managed security-specialist weten. Emergis wil met deze stap zijn IT-organisatie toekomstbestendig maken en zijn IT-dienstverlening laten aansluiten bij de behoeftes van de interne organisatie, zowel op technisch als organisatorisch vlak. Het hele technische platform is redundant uitgevoerd, zodat de in totaal meer dan 50 locaties van Emergis optimaal beschikbaar zijn.

Intermax introduceerde halverwege 2018 de HealthCloud, specifiek en uitsluitend voor zorginstellingen. Zorginstellingen zijn vaak huiverig voor een overstap naar een cloud-omgeving uit vrees dat de veiligheid ervan minder goed is dan een eigen omgeving. Zij kunnen volgens Intermax met de HealthCloud klein starten en cloud-technologie inzetten als flexibele schil voor hun organisatie. Maar het is ook mogelijk direct de volledige interne omgeving in beheer laten nemen.

Emergis volledig over op cloud-IT

De cloudomgeving combineert volgens de Nederlandse cloud- en managed security-specialist de flexibiliteit en snelheid van de publieke cloud met de veiligheid van een managed private cloudomgeving, die ook voldoet aan Nederlandse privacy-regels. Emergis was vorig jaar al de eerste instelling die een groot deel van de IT-omgeving migreerde naar het cloud-platform van Intermax. Nu stapt de GGZ-aanbieder dus volledig over.

Bij de start van de transitie nam Intermax de IT-omgeving ‘as-is’ (dus één-op-één) over, waarna is gestart met de uitvoering van deelprojecten. De grootste uitdaging was volgens beide partijen het migreren van de werkplekomgeving, aangezien het werk bij een GGZ-instelling niet stil mag komen te liggen. Paul de Schipper, lid van de Raad van Bestuur van Emergis, zegt hierover: “Dankzij de inspanningen van alle partijen is het migratietraject voorspoedig verlopen, zowel binnen de gestelde tijd als binnen het beschikbare budget.”

Ludo Baauw, algemeen directeur van Intermax, vertelt over het overzetten van de IT-omgeving van Emergis: “We hebben met minimale downtime de hele infrastructuur en het applicatielandschap overgezet naar onze HealthCloud. Het overzetten van de werkplekomgeving was voor ons een huzarenstuk. De omgeving waar alle virtuele werkplekken op draaiden moest worden verhuisd, maar het werk bij Emergis moest uiteraard doorgaan. We hebben daarom vooraf extra capaciteit van de Intermax HealthCloud naadloos geïntegreerd in de bestaande omgeving van Emergis. Met die tijdelijke overcapaciteit hebben we alle risico’s van de verhuizing kunnen wegnemen.”

ICT&health congres 2023
Op 30 januari 2023 trapt ICT&health het nieuwe zorgjaar af met het jaarlijks groot en invloedrijk zorgcongres over de zorgtransformatie.
Ook aanwezig zijn? Reserveer dan snel uw entreeticket

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen