Search
Close this search box.
Search

Erasmus MC, Philips tekenen strategische overeenkomst voor echografie

Het Erasmus Medisch Centrum en Philips hebben een strategische overeenkomst op het gebied van echografie aangekondigd. Binnen deze overeenkomst zal Philips voor de komende 5 jaar zorgdragen voor de volledige levering, beheer, onderhoud, educatie en optimalisatie van de mid- en high-end echografiesystemen voor alle afdelingen van het Erasmus MC. De doelstellingen van deze samenwerking zijn het verhogen van de efficiëntie en het verbeteren van kwaliteit op het gebied van echografie.

Daarnaast beoogt het Erasmus MC met deze partnerschap haar doelen op het gebied van onderzoek en zorg te realiseren door middel van het inzetten van de laatste technologische ontwikkelingen.

De Philips echoapparatuur en software kunnen alle benodigde klinische specialismen bedienen en zijn daarmee uniform inzetbaar voor verschillende afdelingen. In een eerste fase worden ongeveer 40 bestaande echoapparaten vervangen en in de komende jaren zullen er nog tientallen systemen vervangen gaan worden.

Philips OmniSphere

Binnen de samenwerking zal Philips een blauwdruk maken van de specifieke behoeften van het ziekenhuis en op basis daarvan adviseren waar nieuwe apparatuur het meest urgent is. De inkoop wordt bovendien centraal geregeld.

De eindgebruikers, cardiologen, radiologen en gynaecologen werden al in een vroeg stadium betrokken om de specifieke behoeften en eisen in dit traject te definiëren zodat de juiste functionaliteit kan worden aangeboden en bepaald kan worden hoe echografie zo optimaal mogelijk ingezet kan worden.

Alle systemen worden geleverd met Philips OmniSphere, waarmee systemen door het ziekenhuis op afstand kunnen worden gemonitord en eventuele problemen proactief worden opgelost.

Ernst Kuipers, voorzitter RvB Erasmus MC, zegt over de samenwerking: “We zoeken naar allerlei manieren om de zorg kwalitatief hoog en tegelijkertijd betaalbaar te houden. Deze samenwerking is daar een mooi voorbeeld van. Door centralisatie van inkoop en beheer van een groot deel van onze apparatuur, kunnen we veel meer sturen op efficiëntie en toekomstige kosten en komen we voor zo min mogelijk verrassingen te staan.”

 

Openingsmanifestatie van de e-healthweek 2019
Wilt u ook meer weten over hoe, waarmee en met wie de zorg haar toekomst implementeert? Bezoek dan op 21 januari 2019 de jaarlijkse ICT&health Openingsmanifestatie van de e-healthweek. Entreekaarten zijn gratis, maar de aanvragen gaan erg snel. Dus wacht niet te lang en 
meld u aan want vol is helaas echt vol! (Groepen aanmelden via events@icthealth.nl)

Tom Xhofleer

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
Volg jij ons al?