Esther Talboom treedt toe tot redactieraad van ICT&health

Ester Talboom, bestuursvoorzitter van diagnostisch centrum Saltro, is toegetreden tot de redactieraad van ICT&health. Zij brengt uit diverse hoeken kennis mee uit de gezondheidszorg. Zo is Talboom lid van het bestuur van InEen (branchevereniging in de eerstelijn) en Zelfzorg Ondersteund (coöperatie ter bevordering van zelfmanagement).

Talboom stelt dat zij vanuit deze verschillende leiderschapsrollen gemotiveerd is om een bijdrage te leveren aan veranderingen in de zorg. “Ik verricht ook wetenschappelijk onderzoek naar de implementatie van e-health in de eerste lijn en ben recent gepromoveerd.” Zij richtte zich met haar studie aan de Leidse Universiteit op een effectieve implementatie naar e-health in de eerste lijn”. Hierover zal zij ook spreken tijdens de ICT&health Conferentie die op 26 januari a.s. plaatsvindt.

“Het is mijn overtuiging dat e-health volop mogelijkheden biedt om de zorg en de diagnostiek beter en makkelijker toegankelijk te maken,” stelt Talboom. “De redactieraad van ICT&health heeft een belangrijke inspirerende rol in het zichtbaar maken van kansrijke en succesvolle projecten waar ICT en technologische innovaties de zorg verbetert.”

Over Saltro

Diagnostisch centrum Saltro sloot zich in juni 2016 als Innovation Partner aan bij het ICT&health-platform. Hiermee onderschreef het bedrijf naar eigen zeggen het belang van communicatie en expertise rond de technologische ontwikkelingen en innovaties in de gezondheidszorg. De Innovation Partners Group van ICT&health heeft tot doel om zorgorganisatie te helpen in hun digitale transitie  naar een moderne zorgomgeving.

Saltro ondersteunt als diagnostisch centrum zorgverleners bij het bieden van goede zorg aan patiënten, via laboratoriumonderzoek, functieonderzoek en advies. De onderneming organiseert deze diagnostiek in samenwerking met huisartsen, verloskundigen en ziekenhuizen om zo de juiste zorg op de juiste plek te krijgen. De organisatie ontstond in 2000 uit een fusie tussen de Stichting Artsenlaboratorium (SAL) en de trombosedienst in Utrecht.

De brancheorganisaties waar Esther Talboom in actief is, zijn:

  • InEen, een landelijke brancheorganisatie voor eerstelijns zorg, is enkele jaren geleden ontstaan door de fusie tussen LOK, LVG en VHN.
  • In de coöperatie Zelfzorg Ondersteund werken vertegenwoordigers van patiënten, zorgaanbieders en zorgverzekeraars samen om ondersteunde zelfzorg een logisch en integraal onderdeel te maken in het leven voor iedereen met een (chronische) ziekte in Nederland.

ICT&health World Conference

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
Gegevens delen data
Tweede ronde project ‘proactief gegevens delen in palliatieve fase’ start
kruizinga
Arnaud Kruizinga, CIO Amphia: 'Eerst de visie, dan de route'
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Robotecho genomineerd; App voor bipolaire stoornis, en meer
Oog staaroperatie
Operatiekamers vrij door SurgiCube bij staaroperaties
In het St. Antonius Ziekenhuis is ‘s werelds meest innovatieve defibrillator in een patiënt geplaatst.
Primeur met mini-defibrillator als erkende behandeloptie
Bernhoven patiëntenportaal
Bernhoven lanceert nieuw patiëntenportaal
hersenimplantaten
Neuralink mag hersenimplantaten op mensen testen
Tijdens het Art Electronica Festival in Oostenrijk heeft de Nederlandse fashion-techontwerper Anouk Wipprecht een bijzondere 3D-geprinte jurk gepresenteerd.
3D-geprinte jurk toont cognitieve belasting van hersenen
Pallas Reactor Petten
Kuipers belooft volledige financiering voor reactor medische isotopen  
corona
ChatGPT kan helpen om vaccinatiegraad te verhogen  
Volg jij ons al?