Search
Close this search box.
Search

Fello wil taken mantelzorgers op positieve manier verlichten

Het Nederlandse bedrijfje Fello wil met een mobiele app de taken van mantelzorgers verlichten. Daarover bericht De Telegraaf. Begonnen als simpele familieagenda, biedt de app nu behalve logistieke en planningsinstrumenten vooral content zoals verhalen, tips en weetjes.

Mantelzorgers zijn nu soms tot wel drie uur per week bezig met alleen al de planning en logistiek rond de zorg van een naaste.  De gelijknamige Fello-app moet de dagelijkse zorgtaken binnen families makkelijker verdelen, zodat zij zich kunnen focussen op waar het om draait: de zorg zelf.

De mobiele app is volgens De Telegraaf afkomstig van ontwerpster Elien Phernambucq en haar vrienden Johan Langendoen en Niels Meijssen. Zij begonnen er in 2014 mee. Back-end developer Michael voegde zich kort na de oprichting bij het gezelschap.

Simpele familieagenda

De app werd in eerste instantie onder de naam Mantellink gelanceerd en fungeerde toen als simpele familieagenda. “We kozen er bewust voor om de app niet uit te ontwikkelen, omdat we hem gaandeweg willen perfectioneren aan de hand van gebruikerservaringen,”aldus Phernambucq.

In 2015 werd de app omgedoopt tot Fello. Sinds die tijd is de community die er gebruik van maakt volgens de oprichters hard gegroeid, evenals het team achter de app. Het einddoel is om in ieder geval 10 procent van de mantelzorgers te helpen. Na het neerzetten van een goede basis worden er nu vooral nog ‘handige toevoegingen’ doorgevoerd.

Het verdienmodel

Naast de app heeft Fello een contentplatform vol verhalen, tips en weetjes over alle kanten van de mantelzorg. De app is gratis voor families, het verdienmodel werkt via de organisaties die hun diensten via Fello willen aanbieden. Fello koppelt deze partijen aan haar app-gebruikers. Partners, waaronder de Achmea Foundation en zorginstellingen voeden Fello met kennis, kapitaal en netwerk.

Hoewel het team achter Fello mantelzorg niet wil bagatelliseren, zien zij deze zorg toch vooral als iets positiefs, dat men samen doet. Phernambucq hierover: “Het is toch mooi en vanzelfsprekend dat je voor je familie zorgt? Het liefst zouden we het woord mantelzorg schrappen, maar we hebben nog geen goed alternatief gevonden.

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Duurzaam laryngoscoopblad
UMC Utrecht stapt over op herbruikbare laryngoscoopbladen
eHealth
Digitale receptionist Emma aan het werk gezet
operatierisico
Machine learning voorspelt operatierisico bij PAV
Radiologie
Inzet van AI maakt radioloog niet per se beter
menselijke AI
Bijna 7 miljoen beschikbaar voor mensgerichte AI
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Volg jij ons al?