Fitbit stoomt op, scoort goed met health watches

Het lijkt erop dat Fitbit op weg is om zich te profileren als leverancier van health wearables over de gehele breedte. Niet alleen verkopen zijn health trackers goed, maar ook zijn de smartwatches in trek, zo blijkt uit de recente kwartaalcijfers van het bedrijf.

In het voorbije tweede kwartaal kwam de omzet van Fitbit uit op 299 miljoen dollar. Een jaar eerder realiseerde het bedrijf nog een omzet van ruim 353 miljoen dollar. Het verlies liep op van 58,2 miljoen dollar in het tweede kwartaal van 2017 naar 118 miljoen dollar. Het aantal verkochte wearables daalde op jaarbasis van 3,4 miljoen naar 2,7 miljoen, maar de gemiddelde verkoopprijs (ASP) steeg met 6 procent naar 106 dollar per item.

Fitbit dankt de hogere ASP aan de introductie van enkele nieuwe smartwatches in het afgelopen jaar. Smartwatches voeren nu de boventoon in de sales mix met een aandeel van 55 procent. In de eerste drie maanden lag dit percentage nog op 30 procent wat aangeeft dat de smartwatches van Fitbit aanslaan bij de consument. Fitbit meldde in een toelichting op de resultaten over Q2 dat het met name de Versa-smartwatch goed verkoopt en verkocht het slimme horloge in Noord-Amerika beter dan de smartwatches van Samsung, Garmin en Fossil gecombineerd.

Concurreren met Apple Watch

De Fitbit Versa is een kleinere, goedkopere opvolger van de Fitbit Ionic die in vorig jaar zomer werd gelanceerd. De Ionic beschikt over onder meer een nieuwe relatieve SpO2 sensor, die data verzamelt over onder meer slaapontwikkeling. De smartwatch is verder voorzien van GPS tracking, on-device dynamic workouts, verbeterde tracking van hartritme en is het apparaat tot 50 meter waterdicht.

Hoewel fitness- en health trackers de afgelopen jaren aan populariteit wonnen door hun betaalbaarheid en gebruikersgemak, zijn smartwatches bezig aan een inhaalslag. De devices hebben dan ook de aandacht van grote techbedrijven. Met name van Apple, dat zijn Apple Watch steeds meer ontwikkelt tot medisch apparaat.

ICT&health World Conference

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
Treantprijs Alarmeringssysteem
Lim wint prijs met alarmeringssysteem voor ouderen
robot
Emotie-intelligente robot detecteert stress
innoveren
Philips mikt op meer mensgericht, duurzamer innoveren
dispenser
Medicijndispensers besparen Zuyderland Thuiszorg 24 fte´s  
injecties
Naaldloos injecteren verhoogt opties zelfmanagement
Gegevens delen data
Tweede ronde project ‘proactief gegevens delen in palliatieve fase’ start
Amphia Ziekenhuis digitale strategie.
Arnaud Kruizinga, CIO Amphia: 'Eerst de visie, dan de route'
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Robotecho genomineerd; App voor bipolaire stoornis, en meer
Oog staaroperatie
Operatiekamers vrij door SurgiCube bij staaroperaties
In het St. Antonius Ziekenhuis is ‘s werelds meest innovatieve defibrillator in een patiënt geplaatst.
Primeur met mini-defibrillator als erkende behandeloptie
Volg jij ons al?