Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Franciscus Gasthuis werkt aan toekomstbestendige zorg

De zorg is bezig aan een grote transitie. Digitalisering, zorg dichter bij huis en toekomstbestendig zijn, samen met duurzaamheid, thema’s die zo ongeveer elke zorginstelling in haar middellange en lange termijn plannen heeft staan. Neem bijvoorbeeld het Franciscus Gasthuis & Vlietland. Om ook in de toekomst de beste zorg te kunnen bieden aan patiënten en inwoners ontwikkelt deze zorginstelling innovatieve zorgconcepten door digitalisering.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Daarbij spelen ook het vernieuwen van locaties en medische technologie een belangrijke rol. Voor het lopende jaar (2022) heeft het Franciscus Gasthuis & Vlietland een aantal ver- en nieuwbouwprojecten op de planning staan. Zo opent Franciscus Vlietland dit jaar het Scopiecentrum. Huisartsenposten Schievliet en Spoedeisende Hulp gaan dit jaar nauw samenwerken om spoedzorg verder te ontwikkelen tot een spoedplein met één ingang en gezamenlijke triage. Projecten die bijdragen aan de transitie naar toekomstbestendige zorg.

Op weg naar toekomstbestendige zorg

Dit jaar worden de Centrale Sterilisatie afdelingen en de afdelingen Radiologie voorzien van nieuwe apparatuur. Verder zal het Prostaatcentrum zuidwest Nederland naar een nieuwe plek in het Franciscus Gasthuis verhuizen en wordt de centrale hal van het ziekenhuis opnieuw ingericht. Tevens wordt in Maassluis een nieuw poliklinisch en diagnostisch centrum gerealiseerd.

In 2022 starten de voorbereidingen voor realisatie van een nieuw gebouw waarin een spoedplein met één balie voor de huisartsenpost Rotterdam Noord en Spoedeisende Hulp, een splinternieuw operatiecomplex en interventiecentrum en een gastvrij Vrouw & Kind Centrum met Ronald McDonald Huiskamer en een kraamzorghotel worden gehuisvest. De vernieuwing wordt met name ook gesteund door een nauwe samenwerking met ketenpartners in de regio. Zo hebben huisartsen en verloskundigen meegedacht over het ontwerp van de nieuwbouw.

“Ik ben heel blij met de komst van het nieuwe Spoedplein! Doordat patiënten zich voortaan bij één balie kunnen melden, volgt een logische route en komen zij snel bij de juiste zorgverlener terecht. Het is ook dé samenwerkingsbasis voor zorgmedewerkers van de spoedeisende hulp en huisartsenpost. Dat zij elkaar en elkaars werkwijze goed kennen, daar gaat de patiënt van profiteren!”, vertelt huisarts en medisch manager Renée Kok van Huisartsenpost Rotterdam Noord.

“Dankzij de goede samenwerking zijn in het nieuwe Vrouw & Kind Centrum bevalbaden beschikbaar en bieden we diverse manieren van pijnbestrijding aan. In de nabije toekomst hopen we ook projecten als een verloskundige triagepost te realiseren om de geboortezorg in de regio verder te verbeteren”, voegt verloskundige Betty Franke namens Verve daar aan toe.

Vorig jaar startte het Franciscus Gasthuis, als eerste ziekenhuis in Nederland, een grootschalig project ter verbetering van digitale vaardigheden van alle medewerkers gestart.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen