Search
Close this search box.
Search

G2 Speech verzorgt digitale verslaglegging voor DC Klinieken

Een samengesteld projectteam van G2 Speech en Fujifilm heeft een geheel nieuwe core workflow en imaging omgeving (EPD, RIS, PACS) uitgerold bij DC Klinieken. Dit heeft volgens de partijen geleid tot het grootste multi-locatie PACS-platform van Nederland gecombineerd met de laatste technologieën op het gebied van digitale verslaglegging.

De focus van het project ligt op teleradiologie en de flexibele raadpleging van radiologische data vanuit een willekeurige locatie. Dit houdt in dat ten minste 50 radiologen, verspreid over Nederland, tegelijkertijd gebruik kunnen maken van een centrale omgeving. Door het verder automatiseren van de zorgprocessen is het mogelijk om radiologische verslagen binnen 24 uur beschikbaar te maken voor de aanvragend specialist.

Wachtlijsten inkorten

Middels een gezamenlijke werklijst kunnen radiologen vanaf verschillende locaties beelden inzien en verslaan, waardoor de doorlooptijd van verslagen wordt verkort. Deze snelle afhandeling stelt de instelling in staat om de lengte van de wachtlijsten in te korten, waardoor de patiënten met hun aanvraag sneller terechtkunnen bij DC Klinieken. 

Om deze automatisering en flexibiliteit mogelijk te maken is een digitale infrastructuur vereist. Deze infrastructuur werd opgebouwd uit één datacenter, waarop het FUJIFILM Synapse RIS / PACS New-Generation en G2 Speech-verslagleggingssoftware, SpeechReport, worden gehost. Het datacenter biedt connectiviteit naar diverse werkplekken op zeven locaties van DC Klinieken.

Verdere opschaling infra noodzakelijk

DC Klinieken stapte vorig jaar al in een samenwerking met Fujifilm voor een digitaal beeldensysteem voor 2D- en 3D-beelden dat primair door radiologen wordt ingezet. Door het toegenomen volume en technologische veranderingen binnen de specialismen was verdere opschaling van de onderliggende digitale infrastructuur nodig. De beelden komen van onder andere dexa-en röntgenapparatuur, MRI-scanners en C-bogen.

DC Klinieken is een landelijke zorgorganisatie met 15 medisch specialistische centra. Dagelijks zetten ruim 600 medische professionals zich in voor de beste zorg. DC Klinieken biedt vanaf de oprichting in 1995 radiologische diagnostiek aan en is uitgegroeid tot een van de grootste aanbieders in Nederland op het gebied van pijnbestrijding, maag- en darmonderzoeken, dermatologie/allergologie en radiologische diagnostiek.

maarten

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
Volg jij ons al?