Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
7 augustus 2017
Artikel delen

Gebruikt u geen AI? Hoe komt u dan aan uw kennis?

Je kunt geen nieuws meer lezen of de term Artificial Intelligence valt. Het aantal toepassingen van AI groeit. Groeit snel. ‘Op korte termijn wordt spectaculaire vooruitgang geboekt’, zegt Bart Collet in zijn artikel over startup in de komende editie van ICT&health.

Tags

Lid redactieraad ICT&health

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Bart Collet, lid van de Redactieraad van ICT&health, refereert naar een eerdere editie van ICT&health in 2016, waarin hij ook over AI schreef. Na 10 maanden kan hij de conclusie trekken dat vrijwel alle startups AI gebruiken om hun processen te optimaliseren.

Maar, het geldt niet alleen voor startups. Ook binnen medische beroepen wordt steeds vaker AI ingezet. Er wordt steeds meer bewijs verzamelt dat slimme algoritmes veel beter zijn in de wiskundige verwerking van enorme hoeveelheden data dan mensen’. aldus Collet. Een arts die geen AI gebruikt, wordt binnenkort gewantrouwd. En wat hem betreft hoeven artsen niet bang te zijn dat ze overbodig worden. ‘De arts kan meer tijd kan vrijmaken voor complexe diagnoses én communicatie.

Lees in de komende editie van ICT&health het complete artikel van Bart én nieuws over een aantal aanprekende startups. ICT&health verschijnt op 29 augustus a.s.

Tags

Lid redactieraad ICT&health

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen