Gelders Rivierenland zet e-health toepassingen Philips in

Zorggroep Gelders Rivierenland gaat de komende 5 jaar e-health-oplossingen van Philips gebruiken voor de ondersteuning van chronische zorgprogramma’s. De zorggroep Gelders Rivierenland regelt de zorg voor ruim 150.000 patiënten in de regio Rivierenland (Betuwe) op het gebied van COPD, diabetes, hart- en vaatziekten, ouderenzorg en GGZ. De oplossingen worden ingezet voor coördinatie van chronische zorgprogramma’s, contact met patiënten en ondersteuning bij declaraties.

De zorggroep stelt dat het met de toepassingen van Philips mensen meer inzicht wil geven in hun gezondheid, de behandeling en status van hun chronische aandoening. Ook moeten de e-health oplossingen mensen in staat stellen om online met hun behandelaars te communiceren. De doelgroepen zijn patiënten met COPD, hartfalen, atrium fibrilleren, diabetes, astma en kwetsbare ouderen. Daarnaast maakt de technologie het mogelijk om zorgverleners multidisciplinair te laten samenwerken rondom een patiënt zoals in regionale zorgnetwerken.

E-health basis digitalisering zorg

“De innovatieve e-health oplossingen van Philips ondersteunen onze zorgverleners bij de coördinatie van chronische zorgprogramma’s en het contact met patiënten”, zegt Marcel Knijnenburg, voorzitter bij Zorggroep Gelders Rivierenland. “We hebben in het selectietraject gekozen voor technologie die een stevige basis legt voor de digitalisering van de zorg en maakt ons klaar voor toekomstige ontwikkelingen.”

Knijnenburg geeft aan dat Gelders Rivierenland als zorgnetwerk behoefte heeft aan moderne technologie om de zorg voor patiënten goed te organiseren en continu te verbeteren door middel van data. “De samenwerking met Philips en het innovatieve vermogen en de focus die we zien op het gebied van gezondheidstechnologie, juist ook in de eerstelijnszorg, geeft ons ook vertrouwen dat we klaar zijn voor de toekomst en oplossingen kiezen die privacy en veiligheid van patiënten waarborgen.”

Coördinatie, contact, ondersteuning

De zorggroep gaat Philips Coordinate en Philips Engage inzetten voor de coördinatie van chronische zorgprogramma’s en contact met patiënten. Daarnaast bieden de oplossingen ondersteuning bij het declaratieproces. De verwachting is dat de implementatie van de e-health oplossingen voor het chronische zorg programma over zes maanden voltooid zullen zijn.

Door de toenemende vergrijzingen groeit het aantal patiënten met chronische aandoeningen zoals COPD, hartfalen en diabetes. De rol van de huisartsen is zeer belangrijk voor de zorg van deze kwetsbare patiënten ook om verslechtering te voorkomen. Digitale oplossingen moeten helpen zorgverleners om met elkaar en de patiënten samen te werken, en de zorg van de patiënt te coördineren, data-gedreven en gepersonaliseerde zorg verlenen en de zorg blijven verbeteren voor patiënten en zorgverleners.

Samenwerking met SAZ

Eerder dit jaar sloot samenwerkingsverband SAZ (Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen) ook een vijfjarige overeenkomst met Philips voor connected care. De strategische samenwerking betreft monitoring, observatie en zelfmanagement van patiënten binnen én buiten het ziekenhuis. De regionale ziekenhuizen binnen de SAZ willen de instroom, doorstroom en uitstroom van patiënten verbeteren en zo kwaliteits- en efficiëntieverbeteringen realiseren.

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: ZIC bij VieCuri; Digitale hulp; Medische rekenvaardigheid-app, en meer
wondzorg
Innovatieprijs voor gepatenteerde offline gegevensuitwisseling
Duuzame zorg - Diederik Gommers
Passende, duurzame zorg komt er niet vanzelf
Microbioomonderzoek
UMCG opent nieuwe faciliteit voor microbioomonderzoek
beroerte
Testen op je digitale tweeling voor beste behandeling beroerte
wereldwijd
John Halamka, Mayo Clinic Platform: ‘Onze innovaties zijn wereldwijd inzetbaar'
Gegevensuitwisseling
Mandaat EHDS: Nederland verzilvert 4 hoofdposities
Rathenau
Risico’s AI vragen om terughoudendheid in gebruik
Ketenmonitoring hackathon
Proefproject aanvullende ketenmonitoring en -logging afgerond
toestemmingsplatform
Eerste apotheek aangesloten op online toestemmingsplatform Mitz
Volg jij ons al?