Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Gelderse Vallei biedt eZorgpaden voor 40 aandoeningen

Ziekenhuis Gelderse Vallei meldt dat het nu voor 40 aandoeningen eZorgpaden voor patiënten heeft. eZorg is géén website, maar een persoonlijke, interactieve webomgeving. Met eZorg krijgen patiënten op één plek alle voor hen relevante informatie over hun ziekte.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

De informatie op eZorg wordt op het juiste moment beschikbaar gesteld. Bijvoorbeeld patiënten met IBD die (nog) niet in aanmerking komen voor een stoma, krijgen die informatie niet te zien. Pas wanneer een stoma onvermijdelijk is dan wordt die informatie voor de patiënt opengezet. Bovendien kunnen patiënten via eZorg 24 uur per dag in contact staan met hun behandelteam vanaf pc, tablet of smartphone.

Inzicht in ernst klachten

Volgens Gelderse Vallei heeft eZorg als bijkomend voordeel dat het voor patiënten mogelijk om hen thuis, voorafgaand aan een ziekenhuisbezoek, een vragenlijst te laten invullen. Zo is de arts beter voorbereid op de invulling van het gesprek en ook patiënten kunnen zich daarmee voorbereiden op het polikliniekbezoek. Via een klachteninventarisatielijst krijgen patiënten inzicht in de ernst van hun klachten.

Naast vragenlijsten vinden patiënten in eZorg ook informatieve filmpjes, bijvoorbeeld van de zorgverleners zelf, herinneringen aan het doen van verschillende onderzoeken, modules over voeding en bewegen, stoppen met roken en leefstijladviezen, links naar nuttige websites, zoals van patiëntenverenigingen, veel gestelde vragen en contactinformatie.

40 eZorgpaden

Patiënten hebben bij MijnZGV toegang tot eZorg. Via MijnZGV kunnen patiënten van Ziekenhuis Gelderse Vallei hun onderzoeksuitslagen bekijken, resultaten bekijken van metingen die zijn gedaan, brieven lezen zoals die door zorgverleners van het ziekenhuis zijn opgesteld, een overzicht bekijken van hun implantaten.

Verder kunnen zij hun ziekenhuisafspraken bekijken, toegang krijgen tot digitale zorgpaden en hun persoonlijke gegevens bekijken en (deels) wijzigen. 

Gelderse Vallei lanceerde MijnZGV in april 2018 met 32 eZorgpaden. Het ziekenhuis biedt nu voor 40 aandoeningen online zorg aan in de vorm van eZorgpaden. Naast IBD bijvoorbeeld ook voor slaapproblemen, hartrevalidatie en mammacare.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen