Search
Close this search box.
Search

Gelderse Vallei biedt eZorgpaden voor 40 aandoeningen

Ziekenhuis Gelderse Vallei meldt dat het nu voor 40 aandoeningen eZorgpaden voor patiënten heeft. eZorg is géén website, maar een persoonlijke, interactieve webomgeving. Met eZorg krijgen patiënten op één plek alle voor hen relevante informatie over hun ziekte.

De informatie op eZorg wordt op het juiste moment beschikbaar gesteld. Bijvoorbeeld patiënten met IBD die (nog) niet in aanmerking komen voor een stoma, krijgen die informatie niet te zien. Pas wanneer een stoma onvermijdelijk is dan wordt die informatie voor de patiënt opengezet. Bovendien kunnen patiënten via eZorg 24 uur per dag in contact staan met hun behandelteam vanaf pc, tablet of smartphone.

Inzicht in ernst klachten

Volgens Gelderse Vallei heeft eZorg als bijkomend voordeel dat het voor patiënten mogelijk om hen thuis, voorafgaand aan een ziekenhuisbezoek, een vragenlijst te laten invullen. Zo is de arts beter voorbereid op de invulling van het gesprek en ook patiënten kunnen zich daarmee voorbereiden op het polikliniekbezoek. Via een klachteninventarisatielijst krijgen patiënten inzicht in de ernst van hun klachten.

Naast vragenlijsten vinden patiënten in eZorg ook informatieve filmpjes, bijvoorbeeld van de zorgverleners zelf, herinneringen aan het doen van verschillende onderzoeken, modules over voeding en bewegen, stoppen met roken en leefstijladviezen, links naar nuttige websites, zoals van patiëntenverenigingen, veel gestelde vragen en contactinformatie.

40 eZorgpaden

Patiënten hebben bij MijnZGV toegang tot eZorg. Via MijnZGV kunnen patiënten van Ziekenhuis Gelderse Vallei hun onderzoeksuitslagen bekijken, resultaten bekijken van metingen die zijn gedaan, brieven lezen zoals die door zorgverleners van het ziekenhuis zijn opgesteld, een overzicht bekijken van hun implantaten.

Verder kunnen zij hun ziekenhuisafspraken bekijken, toegang krijgen tot digitale zorgpaden en hun persoonlijke gegevens bekijken en (deels) wijzigen. 

Gelderse Vallei lanceerde MijnZGV in april 2018 met 32 eZorgpaden. Het ziekenhuis biedt nu voor 40 aandoeningen online zorg aan in de vorm van eZorgpaden. Naast IBD bijvoorbeeld ook voor slaapproblemen, hartrevalidatie en mammacare.

maarten

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
thuisarts.nl
Samenwerking voor verdere uitbreiding Thuisarts.nl
Volg jij ons al?