Gemeente Den Haag introduceert de Corona Thuisleefwijzer

Samen met Thuisleefgids heeft de gemeente Den Haag een corona-adviesinstrument voor kwetsbare inwoners van de stad ontwikkeld. Deze digitale tool, de Corona Thuisleefwijzer, is bedoeld als hulp bij het zoeken naar relevante informatie en het vinden van zorghulpmiddelen. Op die manier kunnen de kwetsbare inwoners deze coronacrisis ook gezond en veilig doorstaan.

De maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus hebben tot gevolg dat oudere en kwetsbare personen het dringende advies krijgen om thuis te blijven. Bezoek van familie en vrienden wordt afgeraden en voor mantelzorgers en zorgprofessionals is het bezoeken van deze doelgroep ook een stuk ingewikkelder geworden. De Corona Thuisleefwijzer voorziet in informatie en advies-op-maat.

Behoefte aan informatie en hulp

Net in deze coronacrisistijd kampen veel Hagenaars met hulpvragen, zorgen en behoefte aan een goed gesprek. De samenwerking tussen de gemeente en Thuisleefgids is mede tot stand gekomen naar aanleiding van die behoefte en hulpvragen.

Dit heeft binnen drie weken geleid tot de ontwikkeling van een digitale tool om Hagenaars te helpen om deze moeilijke tijd gezond en veilig door te komen. Zorg op afstand, digitale zorg is daarmee in een versnelling gekomen.

De Corona Thuisleefwijzer

De tool voorziet de gebruikers van informatie en advies-op-maat. Dat is meteen ook het belangrijkste doel van de tool. Door de grote hoeveelheid beschikbare technologische zorghulpmiddelen en oplossingen zien sommigen door de bomen het bos niet meer.

De Corona Thuisleefwijzer adviseert aan de hand van vragen met betrekking tot de thuissituatie over technologische zorgoplossingen die bij die specifieke thuissituatie passen. Hiermee faciliteert de gemeente Den Haag haar kwetsbare inwoners bij de zoektocht naar informatie en het zoekproces naar zorgtechnologie.

Wegwijs in technologische zorgoplossingen

Het belangrijkste doel van de tool is voorzien in informatie en advies-op-maat. Er zijn enorm veel technologische zorghulpmiddelen en oplossingen verkrijgbaar. Hierdoor ziet men door de bomen het bos niet meer. De Corona Thuisleefwijzer Den Haag maakt mensen wegwijs in de technologische zorgoplossingen. Aan de hand van vragen over de thuissituatie adviseert de Corona Thuisleefwijzer technologische zorgoplossingen die bij die specifieke thuissituatie passen.

Zo helpt de gemeente kwetsbare Hagenaars om informatie te vinden die juist nu van belang is en faciliteert zij het zoekproces naar zorgtechnologie. Thuisleefgids adviseert over de hulpmiddelen en maakt het makkelijk deze zelf aan te schaffen om deze tijd gezond, veilig en zo plezierig mogelijk door te komen.

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: ZIC bij VieCuri; Digitale hulp; Medische rekenvaardigheid-app, en meer
wondzorg
Innovatieprijs voor gepatenteerde offline gegevensuitwisseling
Duuzame zorg - Diederik Gommers
Passende, duurzame zorg komt er niet vanzelf
Microbioomonderzoek
UMCG opent nieuwe faciliteit voor microbioomonderzoek
beroerte
Testen op je digitale tweeling voor beste behandeling beroerte
wereldwijd
John Halamka, Mayo Clinic Platform: ‘Onze innovaties zijn wereldwijd inzetbaar'
Gegevensuitwisseling
Mandaat EHDS: Nederland verzilvert 4 hoofdposities
Rathenau
Risico’s AI vragen om terughoudendheid in gebruik
Ketenmonitoring hackathon
Proefproject aanvullende ketenmonitoring en -logging afgerond
toestemmingsplatform
Eerste apotheek aangesloten op online toestemmingsplatform Mitz
Volg jij ons al?