Generatieve AI heeft enorme potentie voor de zorg

3 mei 2024
AI
Nieuws

Peter Skillman is sinds begin 2023 de Global Head of Design bij Philips. Een uitdaging op zich, zelfs voor iemand van het kaliber van Skillman. Design is een breed begrip bij Philips. Een mix van software en hardware en een grote diversiteit aan producten, van scheerapparaten tot medische scanners. “Bij het design van deze producten staat impact op klanten en patiënten voorop. We beginnen bij de behoefte van de klant en ontwikkelen daar oplossingen voor”, aldus Skillman.

Peter Skillman over generatieve AI

Tijdens de ICT&health World Conference is Skillman één van de hoofdspekers namens Philips en zal hij ingaan op hoe generatieve AI (GenAI) zorgverleners kan ondersteunen en de enorme potentie die hij ziet voor de zorg.

Nu artsen, verpleegkundigen en technici in de gezondheidszorg steeds meer overweldigd worden door hun werkdruk en de enorme hoeveelheden beschikbare gegevens, ligt de focus van Philips Design op het ondersteunen van zorgprofessionals, zodat zij zich kunnen concentreren op wat belangrijk is: de zorg voor en het genezen van patiënten.

Digitale transformatie

Zijn belangrijkste taak als Global Head of Design is het versnellen van de digitale transformatie bij Philips. Zo werkt hij met zijn team aan software die het mogelijk kaamt dat alle medische Philips-apparaten op dezelfde manier bediend kunnen worden. Alles van Philips moet samenwerken als een team. Het gebruik wordt daardoor intuïtief, zoals bij smartphones en dat scheelt zorgprofessionals tijd.

De opmars van kunstmatige intelligentie in het verzamelen, analyseren en gebruiken van data is een belangrijke katalysator voor veranderingen in design. Skillman stelt dat AI voor een radicale wijziging van design, technologie en strategie zorgt. “Philips begon met licht. Vandaag is data het nieuwe licht. En dan vooral data dankzij kunstmatige intelligentie.”

Door innovation partner