Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Getronics doet strategische investering in telezorg-platform

IT-aanbieder Getronics investeert in Victrix, ontwikkelaar van telezorgplatform SocSan, om een volledig digitale softwareoplossing voor medische en sociale zorg aan te bieden. dat laat de onderneming weten. Getronics breidt zo zijn zorgportfolio uit om klantgerichte oplossingen te bieden, met diensten op basis van nieuwe, digitale data.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

De investering in telezorg-leverancier Victrix betreft een strategisch samenwerkingsverband. Getronics heeft naar eigen zeggen al een sterke aanwezigheid in Europa, Azië & Oceanië, Noord- en Latijns-Amerika, en is met zijn Sfere-platform actie in IT-systemen voor medische en sociale zorg.

Telezorg-platform

Victrix werd in 2016 opgericht door een Europese groep ontwikkelaars van digitale telezorg-toepassingen. Hun telezorg-platform zou onder meer synergie creëren tussen systemen voor medische en sociale zorg. ‘Het bevordert een nieuw model op basis van het extraheren en analyseren van gegevens uit diverse bronnen van medische en sociale zorg om goedkope, doeltreffende en proactieve interventies te leveren voor het beheer van chronische ziekten, ouderenzorg en welzijn’, aldus een persbericht van Getronics

De investering in Victrix maakt deel uit van Getronics’ innovatie incubator-programma om innoverende bedrijven te vinden met oplossingen die het portfolio van Getronics kunnen aanvullen of verbeteren. Francisco Sáez, Regional Managing Director van Getronics Iberia, wordt lid van de Raad van Bestuur van Victrix.

Victrix blijft autonoom

“Uit marktonderzoek blijkt dat er op de traditionele markt voor telezorg vraag is naar disruptieve innovatie. Victrix is een klassiek voorbeeld van een dynamische en agile start-up met een grote niche-expertise, én de visie en ambitie om hoogwaardige, klantgerichte oplossingen te ontwikkelen en te leveren”, zegt Sáez. Victrix houdt volgens hem autonomie, maar ontvangt wel steun van Getronics.

“Dit brengt alle flexibiliteit en focus van ons team specialisten samen met de kracht en diepgang van een grote bedrijfsinfrastructuur, stelt Joe Killen, CEO van Victrix”, stelt Joe Killen, CEO van Victrix. “Getronics en Victrix beschikken samen over een technisch en commercieel stappenplan om snel de toonaangevende leverancier van digitale platforms voor telezorg in Europa te worden.”

Groeiend gebruik telezorg

Telezorg, ook wel zorg-op-afstand genoemd, wordt in toenemende mate ingezet om zorg van bijvoorbeeld ziekenhuizen naar thuis te verplaatsen. Brancheorganisatie NVZ ziet zorg-op-afstand als een belangrijke digitale ondersteuning voor hun speerpunt van ‘de juiste zorg op de juiste plaats’. dat moet er voor zorgen dat zorgkosten niet te snel stijgen en de kwaliteit van zorg voor patiënten verbeteren.

 

Openingsmanifestatie van de e-healthweek 2019
Meer weten over hoe, waarmee en met wie de zorg haar toekomst implementeert? Bezoek dan op 21 januari 2019 de jaarlijkse ICT&health Openingsmanifestatie van de e-healthweek. Entreekaarten zijn gratis, dus wacht niet en 
meld u snel aan want op is op!

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen