Search
Close this search box.
Search

GGz Centraal inventariseert zorgbehoeften met online cliëntenpanel

GGz Centraal heeft naar eigen zeggen als eerste ggz-instelling de beschikking over een online-cliëntenpanel. Het lanceren van dit online cliëntenpanel is een initiatief van de centrale cliëntenraad en de raad van bestuur van GGz Centraal.
Het Cliëntenpanel voorziet volgens GGz Centraal in de behoefte om de stem van de cliënt in de hele organisatie te laten weerklinken. In het cliëntenpanel worden bijvoorbeeld (nieuwe) initiatieven binnen GGz Centraal getoetst.

Met hun deelname helpen de leden van het cliëntenpanel de kwaliteit van zorg binnen GGz Centraal te verbeteren. Ook wordt het cliëntenpanel ingezet om kwaliteitstoetsing vanuit cliëntperspectief verder vorm te geven. Cliënten van GGz Centraal kunnen zich voor dit panel aanmelden via de website van GGz Centraal.

Door het verder ambulantiseren en de rol van de specialistische GGZ, wordt het steeds lastiger voor de cliëntenraad om de cliënt te ontmoeten, raadplegen of te betrekken bij ontwikkelingen binnen GGz Centraal. De inzet van een online cliëntenpanel is hiervoor een innovatieve oplossing en voor zover de zorgaanbieder weet het eerste online panel in de GGZ.

Aantal digitale zorgprojecten

GGz Centraal is een organisatie voor specialistische geestelijke gezondheidszorg in het midden van het land. Het werkgebied strekt zich uit over Eemland, Flevoland, Gooi & Vechtstreek en Veluwe & Veluwe Vallei. Er wordt samengewerkt met algemene ziekenhuizen, forensische psychiatrie, verslavingszorg en gemeenten.

De organisatie heeft een aantal projecten lopen waarbij digitale technologie ondersteunend, naast het online cliëntenpanel: 

  • E-health medicatiemodule: Met de te ontwikkelen e-health-medicatiemodule kunnen we voor- en nametingen van medicatie-effecten, klachten, gedrag en bijwerkingen eenvoudig registreren in de e-health omgeving mijnggzcentraal.nl.
  • Flevomiind: Het project bestaat uit het creëren van een Near Real Life behandelcommunity voor deeltijdcliënten van de afdeling ouderen in Flevoland. In deze behandelcommunity wordt begeleiding op afstand verleend. Het project is een samenwerking tussen GGz Centraal, Yooom en het CMO, mede gefinancierd door een subsidie van ZonMw.
  • Virtual reality project Emerhese: In deze pilot zullen wij onderzoeken of de veelbelovende Virtual Reality Exposure Therapie ook past bij volwassen patiënten met een autisme spectrumstoornis, die óók last hebben van een angststoornis. 
admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
Volg jij ons al?