Google test droneleveranties medicijnen op platteland Australië

Een droneproject van Alphabets onderzoekslaboratorium X test bezorgingen van producten zoals eten en medicatie in Australië. Tijdens de pilot van Project Wing worden pakketjes burrito's en medicijnen via drone bij mensen thuis bezorgd, zo schrijft teamleider James Ryan Burgess in een blogpost op Medium.

Alphabet is het moederbedrijf van Google. Ook in Zwitserland en diverse Afrikaanse landen lopen er kleinere en grootschalige proeven met bezorging van medicatie of het afleveren van te onderzoeken biomaterialen. Reden hiervoor is dat drones sneller en eenvoudiger op afgelegen locaties kunnen komen. Google test al langer dronebezorgingen in Australië, maar werkt sinds kort samen met de Mexicaanse restaurantketen Guzman y Gomez en de apotheker Chemist Warehouse.

Australiërs kunnen een speciale Project Wing-app installeren, waarbinnen ze bestellingen bij de bedrijven kunnen plaatsen. De bestellingen worden vervolgens in de tuin van klanten afgeleverd door de drone. De tests richten zich vooral op het afgelegen Australische platteland, waar mensen vaak lang onderweg zijn voor bijvoorbeeld medicijnen.

Project Wing onderzoekt ook hoe drones het beste pakketjes kunnen bezorgen, door onder andere de tuinen van meerdere klanten te analyseren. In juni dit jaar probeerde Project Wing nog een eigen luchtverkeersleiding voor drones uit, om de bezorgingen van meerdere drones tegelijk mee te coördineren.

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: ZIC bij VieCuri; Digitale hulp; Medische rekenvaardigheid-app, en meer
wondzorg
Innovatieprijs voor gepatenteerde offline gegevensuitwisseling
Duuzame zorg - Diederik Gommers
Passende, duurzame zorg komt er niet vanzelf
Microbioomonderzoek
UMCG opent nieuwe faciliteit voor microbioomonderzoek
beroerte
Testen op je digitale tweeling voor beste behandeling beroerte
wereldwijd
John Halamka, Mayo Clinic Platform: ‘Onze innovaties zijn wereldwijd inzetbaar'
Gegevensuitwisseling
Mandaat EHDS: Nederland verzilvert 4 hoofdposities
Rathenau
Risico’s AI vragen om terughoudendheid in gebruik
Ketenmonitoring hackathon
Proefproject aanvullende ketenmonitoring en -logging afgerond
toestemmingsplatform
Eerste apotheek aangesloten op online toestemmingsplatform Mitz
Volg jij ons al?