Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
19 oktober 2017
Artikel delen

Google test droneleveranties medicijnen op platteland Australië

Een droneproject van Alphabets onderzoekslaboratorium X test bezorgingen van producten zoals eten en medicatie in Australië. Tijdens de pilot van Project Wing worden pakketjes burrito’s en medicijnen via drone bij mensen thuis bezorgd, zo schrijft teamleider James Ryan Burgess in een blogpost op Medium.

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Alphabet is het moederbedrijf van Google. Ook in Zwitserland en diverse Afrikaanse landen lopen er kleinere en grootschalige proeven met bezorging van medicatie of het afleveren van te onderzoeken biomaterialen. Reden hiervoor is dat drones sneller en eenvoudiger op afgelegen locaties kunnen komen. Google test al langer dronebezorgingen in Australië, maar werkt sinds kort samen met de Mexicaanse restaurantketen Guzman y Gomez en de apotheker Chemist Warehouse.

Australiërs kunnen een speciale Project Wing-app installeren, waarbinnen ze bestellingen bij de bedrijven kunnen plaatsen. De bestellingen worden vervolgens in de tuin van klanten afgeleverd door de drone. De tests richten zich vooral op het afgelegen Australische platteland, waar mensen vaak lang onderweg zijn voor bijvoorbeeld medicijnen.

Project Wing onderzoekt ook hoe drones het beste pakketjes kunnen bezorgen, door onder andere de tuinen van meerdere klanten te analyseren. In juni dit jaar probeerde Project Wing nog een eigen luchtverkeersleiding voor drones uit, om de bezorgingen van meerdere drones tegelijk mee te coördineren.

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Reageer

Geef een antwoord

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen