Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Google Ventures investeert 40 miljoen in health start-up Quartet

Behavioral health start-up Quartet heeft 40 miljoen dollar opgehaald bij een investeringsronde die werd geleid door Google Ventures. Andere deelnemers waren Oak HC/FT Partners, F-Prime Capital Partners, en Polaris Partners. Verder treedt Krishna Yeshwant, general partner bij Google Ventures, toe tot het bestuur van Quartet.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Quartet levert een cloud-gebaseerd platform waarop patiënten met geestelijke aandoeningen eenvoudig kunnen communiceren met de juiste hulpverlener, bijvoorbeeld via videochat. Verder kunnen patiënten via het platform gratis behandelprogramma’s volgen en informatie inwinnen over hun ziekte. Het platform is tevens geschikt voor organisaties om het welzijn van hun werknemers te monitoren. Quartet werd opgericht in 2014. Begin vorig jaar haalde het bedrijf nog zeven miljoen dollar op.

Uitbreiding in de VS

Quartet zal het nieuwe kapitaal aanwenden om zijn platform binnen de Verenigde Staten verder uit te rollen en zal er geld worden vrijgemaakt voor het aantrekken van personeel. Momenteel telt het team van Quartet 60 mensen, maar dit jaar moet dit aantal zijn gestegen tot 100. 

Studies tonen aan dat mensen in de VS die lijden aan geestelijke ziekten tussen de 51 en 62 procent van de totale zorgkosten voor hun rekening nemen. Deze doelgroep heeft naast een slechte mentale conditie vaak ook te kampen met lichamelijke ongemakken als gevolg van een slecht leefritme. Een derde ontvangt hiervoor geen behandeling.

ICT&health congres 2023
Op 30 januari 2023 trapt ICT&health het nieuwe zorgjaar af met het jaarlijks groot en invloedrijk zorgcongres over de zorgtransformatie.
Ook aanwezig zijn? Reserveer dan snel uw entreeticket

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen